PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αναστολή του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Φυλής ζητεί η ΠΕΔ Αττικής


Λόφοι τα σκουπίδια στο λεκανοπέδιο

Την αναστολή του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Φυλής ζήτησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, προκειμένου να πάνε προς απόρριψη τα απορρίμματα που είναι στοιβαγμένα και να πραγματοποιηθεί αποκομιδή των απορριμμάτων που είναι συσσωρευμένα στους κάδους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πάντως, έχει ανακοινώσει πρόγραμμα περιφρούρησης της κατάληψης στον ΧΥΤΑ Φυλής, κρίνοντας ως «κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων» τη μη λειτουργία του χώρου. Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, στο ενιαίο μισθολόγιο και στην εργασιακή εφεδρεία.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει παρέμβει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου και έχει δώσει εντολή να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία με συλλήψεις όσων παρεμποδίζουν την είσοδο απορριμματοφόρων οχημάτων στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις ώς την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ημέρα έχει προγραμματίσει στάση εργασίας (11:30 το πρωί ώς τη λήξη της βάρδιας), ενώ θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες σ’ όλες τις πόλεις και τα αστικά κέντρα της χώρας.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή. Επίσης, όλα τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής καλούνται σε σύσκεψη τη Δευτέρα στις 18:30 το απόγευμα στον ΧΥΤΑ της Φυλής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της σύσκεψης είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων μετά την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στους δήμους ζητούν τη στήριξη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για γενικευμένες κινητοποιήσεις διαρκείας με απεργίες και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment