PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αναστολή της αλληλογραφίας προς το εξωτερικό


“Κόκκινο συναγερμό” έχει σημάνει η αστυνομία μετά τον εντοπισμό και άλλων “ύποπτων” πακέτων.

“Κόκκινο συναγερμό” έχει σημάνει η αστυνομία μετά τον εντοπισμό και άλλων “ύποπτων” πακέτων. Την αναστολή των ταχυδρομικών μεταφορών δεμάτων προς το εξωτερικό για 48 ώρες αποφάσισε αργά το βράδυ η ΥΠΑ μετά από εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ.

Έκρηξη παγιδευμένου πακέτου σημειώθηκε χθες στην πρεσβεία της Ρωσίας, ενώ ελεγχόμενη έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα και στην πρεσβεία της Ελβετίας από πακέτο-βόμβα, το οποίο είχε φτάσει εκεί μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Ελεγχόμενες εκρήξεις σε παρόμοια δέματα έχουν γίνει στην πρεσβεία της Βουλγαρίας και του Παναμά, στη Βουλή και στην εταιρεία ταχυμεταφορών “Γενική Ταχυδρομική” στη διασταύρωση των οδών Ριζάρη και Γεωργίου.

Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποίησε η αστυνομία σε δύο ύποπτους φακέλους στον αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι φάκελοι ήταν παγιδευμένοι, όπως και οι υπόλοιποι, και ο ένας προοριζόταν για τη Γιουροπόλ στη Χάγη και άλλη για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Την Πέμπτη το πρωί θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι για τρομοκρατία που συνελήφθησαν μετά την αποστολή δεμάτων-βομβών σε πρεσβείες.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του 22χρονου Παναγιώτη Αργυρού και του 24χρονου Γεράσιμου Τσάκαλου για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά το “ύποπτο” πακέτο που έφτασε χθες με το ταχυδρομείο στο γραφείο της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ, στο Βερολίνο. Ως αποστολέας, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Η Μέρκελ δεν βρισκόταν στο κτήριο, καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βέλγιο.

Για εγκληματικές ενέργειες «που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν μάταια και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, εκφράζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment