PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αναστολή εργασιών στα δικαστήρια λόγω εκλογών


Τις εργασίες τους αναστέλλουν από 22 Μαΐου έως 5 Ιουνίου τα δικαστήρια όλης της χώρας, λόγω των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών.

Το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα διενεργούνται πλειστηριασμοί.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, εν εκλογών, τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό από 22 έως και 31 Μαΐου, ενώ, εφόσον υπάρξουν επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, η αναστολή λειτουργίας τους θα παραταθεί μέχρι και την 5η Ιουνίου. Όλες οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν από τις 22 Μαΐου και δεν περατωθούν, συνεχίζονται μετά την 5η Ιουνίου.

Ειδικότερα, στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων κομμάτων για τις εκλογές, αναστέλλονται οι δίκες από την 20ή έως και την 29η Μαΐου.

Ακόμη, στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το Ειρηνοδικείο Αθηνών αναστέλλονται οι εργασίες από την 22η έως και την 31η Μαΐου και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και την 7η Ιουνίου, ενώ οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν από τις 22 Μαΐου και δεν περατωθούν, συνεχίζονται μετά την 7η Ιουνίου.

Οι εργασίες των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της χώρας αναστέλλονται από 24 έως και 28 Μαΐου και, σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Τα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, θα ρυθμιστούν από τους διευθύνοντες των δικαστηρίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment