PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τα διαγνωστικά κέντρα


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν οι ιδιωτικοί φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού τους οργάνου, κατόπιν συνάντησης με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του υπουργού Υγείας, οι ιδιαιτερότητες της χρονικής συγκυρίας που διανύουμε καθώς και οι ανάγκες των ασφαλισμένων. Αξιολογήθηκε ως θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του εργαστηριακού κλάδου που βυθίζεται στα χρέη, μίλησε για αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 0,8% του ΑΕΠ, εκ των οποίων μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό θα διατεθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι παριστάμενοι τόνισαν ότι οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν παρακαταθήκη και για την επόμενη κυβέρνηση, από την οποία ο εργαστηριακός κλάδος θα διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του, με την ίδια ενότητα και αποφασιστικότητα.

Ο ΙΣΑ καλεί τους γιατρούς του εργαστηριακού κλάδου να ολοκληρώσουν τις εξουσιοδοτήσεις στους ιατρικούς συλλόγους, για να προβούν στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ – αίτημα που θα διεκδικηθεί δυναμικά από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη εβδομάδα, νέα συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στα γραφεία του ΙΣΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment