PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αναστάτωση με τα self tests που έφτασαν στα φαρμακεία


Σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων έφτασαν τα self tests στα μεγάλα αστικά κέντρα προκαλώντας αναστάτωση στους φαρμακοποιούς, καθώς αναγκάζονται να δώσουν σε ξεχωριστά σακουλάκια το κάθε τεστ στους πολίτες.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων ξεκίνησε από χθες και στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή, να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες τα 11.000 φαρμακεία της χώρας. Θα διατεθούν ισόποσα 75 self tests ανά φαρμακείο.

Η συσκευασία δεν είναι ατομική, αλλά περιλαμβάνει 25 τεστ, τα οποία χωρίζει ο φαρμακοποιός και τα δίνει στον εκάστοτε δικαιούχο μέσα σε σακουλάκι ασφαλείας.

Οι φαρμακοποιοί συνιστούν στους δικαιούχους να προμηθευτούν τα self tests ώρες που τα φαρμακεία είναι ανοιχτά και να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα. Επισημαίνεται ότι το self test είναι υποχρεωτικό για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του (θετικό ή αρνητικό) θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η λειτουργία της οποίας ξεκινάει σήμερα.

Μάλιστα, ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, κατήγγειλε πως σε κάποια φαρμακεία έφτασαν 25άδες rapid αντί για οικιακά τεστ.

Για τα self tests

Στον ισχυρισμό ότι οι φαρμακοποιοί ήξεραν ότι θα παραλάβουν συσκευασίες των 25 τεμαχίων για τα self tests προχώρησε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self test είναι σε εικοσιπεντάδες σε όλο τον πλανήτη. Ήταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς, όπως συμπλήρωσε, όλα αυτά ήταν αναρτημένα στον διαγωνισμό που έτρεξε.

«Η διαδικασία της αγοράς, της προκήρυξης του διαγωνισμού, της διανομής των self tests και της δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στα δικά μου μάτια φαντάζει ένα θαύμα για το ελληνικό δημόσιο. Όταν ανακοινώσαμε ότι θα το κάναμε, δεν πίστευα ότι θα καταφέρουμε να το κάνουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Κι όμως όλα κύλησαν ρολόι και το κάναμε», όπως επισήμανε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment