PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακοινώσεις σχετικά με τις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία


Επίσημες ανακοινώσεις για τις συλλήψεις τριών ατόμων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το μεσημέρι της Τετάρτης έκανε νωρίτερα η ΕΛΑΣ, που έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες με τα όπλα που βρέθηκαν στην Αγία Παρασκευή, στο όχημα του «τοξοβόλου», ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδίαζε ληστεία τράπεζας στην περιοχή.

Εισικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Θεόδωρο Χρονόπουλο, η σύλληψη του 32χρονου, της 28χρονης και της 26χρονης επιτεύχθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, όπου συνδυάσθηκαν πληροφορίες και στοιχεία. Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Πρόκειται για:

  • 32χρονο, ο οποίος δραπέτευσε στις 7 Ιουνίου 2019 από τις Φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων.
  • 28χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης, ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και
  • 26χρονη, η οποία ήταν η οδηγός του κλεμμένου οχήματος.

Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς
  • Αυτόματο υποπολυβόλο με φυσίγγιο στη θαλάμη
  • Πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», επίσης με φυσίγγιο στη θαλάμη
  • Τέσσερις γεμιστήρες
  • Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
  • Καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους
  • Πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία
  • Ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας
  • Ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά
  • Χρηματικό ποσό άνω των 3.300 ευρώ και
  • Πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρας, φυσίγγια των 9 mm, απενεργοποιημένησυσκευή κινητής τηλεφωνίας και πέντε κλειδιά κατοικιών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα όπλα αυτά δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία στις 29 Αυγούστου σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία απέσπασε 150.380 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι από τα Χριστούγεννα ήταν υπό παρακολούθηση ο 32χρονος, γνωστός ως «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες, 26 και 28 ετών, που συνελήφθησαν μαζί του.

Να θυμίσουμε ότι ο 32χρονος είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τη διπλή ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης και απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Η 28χρονη συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον ‘Αγιο Δημήτριο, είχε αφεθεί ελεύθερη 18 μήνες μετά τη σύλληψή της.

Η 26χρονη ήταν σύντροφος του «τοξοβόλου» και σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί έρευνες στο σπίτι, όπου διέμεναν μαζί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment