PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση των Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση για τα νέα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η διοίκηση του Δήμου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση για τα νέα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η διοίκηση του Δήμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

« Πέτρα στην πέτρα όρθια βάλθηκαν να μην αφήσουν τα τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών φορτώνοντας νέα δεινά στους εργαζόμενους την ίδια ώρα που με την εφαρμοζόμενη πολιτική τους ενισχύουν τους αίτιους και τις αιτίες που γέννησαν την κρίση,τα ίδια τα μονοπώλια δηλ. και τα κέρδη τους.

Σχεδιασμένα και μεθοδικά η κυβέρνηση:

Τσεκουρώνει με μπαράζ μέτρων μετά το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο και λίγο πριν το ενιαίο μισθολόγιο, με τροπολογίες περικοπή αναδρομική από 25 έως 50€ οδηγώντας μας στα όρια της επιβίωσης.

Νομιμοποιεί πλέον με την εργασιακή εφεδρεία τις απολύσεις χιλιάδων και μονίμων υπαλλήλων εξισώνοντας έτσι τους όρους και τις προϋποθέσεις της ανταγωνιστικότητας που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα και για το Δημόσιο.

Επιβάλλει με λίγα λόγια να πληρώνει όσο, όπως και όταν θέλει τους εργαζόμενους μετατρέποντας τους σε λάστιχο σύμφωνα με τις ανάγκες που διευκολύνουν την κερδοφορία των πολυεθνικών και τίποτε παραπάνω. Τα πάντα στην βάση κόστος όφελος.

Έτσι σχεδιασμένα και μεθοδικά οι χειροκροτητές Δήμαρχοι του «Καλλικράτη» τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ έχουν ξεχυθεί στο ποιός θα πρωτουλοποιήσει την πλήρη μετατροπή λειτουργίας των Δήμων σε Α.Ε. όπως πράττει στο Δήμο μας η Διοίκηση τις περισσότερες φορές και με τις πλάτες της παράταξης «Περιστέρι για όλους» με:

Την Απόλυση εκατοντάδων συμβασιούχων και από την άλλη να προσλαμβάνουν νέες φουρνιές πενταμηνητών με 550€ με την χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Την Εφαρμογή του ωραρίου αυξάνοντας από 2,5 έως 10 ώρες στα πλαίσια της υπεράσπισης της νομιμότητας την ίδια ώρα που καταπατά τους νόμους για Τεχνικό και Γιατρό Εργασίας θεωρώντας την ασφάλεια των εργαζομένων ως περιττό έξοδο.

Την Ψήφιση Ο.Ε.Υ. με διασπασμένες και αλληλεπικαλυπτόμενες υπηρεσίες λόγω της διατήρησης Δημ. Επιχείρησης και ΝΠΔΔ ,αποδυναμωμένες στην πράξη μετά από ιδιωτικοποιήσεις που όχι μόνο δεν απέτρεψε από τους προηγούμενους αντίθετα τις γιγάντωσε π.χ. (πράσινο, φύλαξη, καθαριότητα κτιρίων).

Η Διοίκηση του Δήμου είτε βάζοντας Δημότες και εργαζόμενους απέναντι με «αθώα» ερωτηματικά προς το Δ.Σ. του Συλλόγου να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατεί από τους εργαζόμενους για τα ταμεία; ή δάνεια και προμηθευτές; αφήνοντας αλώβητη την πολιτική της κυβέρνησης που στραγγαλίζει οικονομικά τους Δήμους ,είτε αναρωτιέται υποκριτικά αν συνεχίσουν οι συμβασιούχοι να δουλεύουν πως θα πληρώνονται οι μόνιμοι ή εάν όσους τους υποχρεώνει να δουλεύουν με πρόσθετη απασχόληση θα έχουν όλοι τους και πρόσθετη αμοιβή; απαιτώντας δηλ. «τσάμπα» δουλειά.

Συνταγές δοκιμασμένες στην λογική του διαιρεί και βασίλευε με πρύτανη του κοινωνικού αυτοματισμού την συγκεκριμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και μαθητάδες δημάρχους υποστηριχτές αυτής της αντεργατικής πολιτικής όπως του Ηρακλείου Κρήτης που δεν δίνει τα μέσα προστασίας στους εργαζομένους για να μην αυξήσει τα τροφεία στους Δημότες ή οι Δήμοι Μυτιλήνης και Λαγκαδά που ιδιωτικοποιούν την καθαριότητα για να έχουν οφέλη οι Δημότες από τα Δημ. Τέλη!!!!

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι

Απέναντι στον Δρόμο της υποταγής και του συμβιβασμού που μας οδηγούν μονόδρομος για μας είναι ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής.

Προϋπόθεση για να αλλάξουν οι συσχετισμοί είναι η μαζική αποστράτευση από τα κόμματα και τους φορείς που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Με ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στους νόμους και τις προσταγές για την ενίσχυση των κερδών τους και την εξασφάλιση της βαθύτερης εκμετάλλευσης που μας επιβάλλουν, χρειάζεται να οργανώσουμε την πάλη μας.

Άμεσα με την καθημερινή μας δράση με την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στο σωματείο για να μην περάσει η επιβολή του ωρ
αρίου , οι διχαστικές τακτικές και το φοροχαράτσωμα.

Χρειάζεται και πρακτικά να αντιδράσουμε συντονίζοντας την δράση μας και με τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης μας.

Όσο περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι «χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά» τόσο θα τρέμουν μπροστά στην δύναμη μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Εργ.Δ. Περ/ρίου»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment