PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακοίνωση του Συλλόγου των Τριτέκνων Περιστερίου


Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου που μας ενημερώνει για τις δράσεις του:

Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2007 με κεντρικό στόχο την αναγνώριση από την πολιτεία της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης. Το 2010 έγινε πλήρως νόμιμος με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και συνεχίζει τις δράσεις του προς όφελος των μελών του.

Συμβάλει θεσμικά αλλά και ποιοτικά στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των μελών του.

Έχει μέλη 2300  οικογένειες, από τις οποίες οι 1562 είναι πενταμελείς και κάποιες είναι μόνο με ένα γονέα.

Ο Σύλλογος μας εκπροσωπεί τις τρίτεκνες οικογένειες στους Δήμους: Περιστερίου, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Ιλίου, Καματερού – Αγ. Αναργύγων, Χαϊδαρίου και Αγ. Βαρβάρας.

Σκοπός της ίδρυσης του:

  • Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών με τρία τέκνα.
  • Η λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου που αποσκοπεί στην εξύψωση του βιοτικού επιπέδου των οικογενειών με τρία (3) τέκνα και στην προαγωγή της ηθικής, κοινωνικής, οικονομικής και επαγγελματικής κατάστασης των μελών του συλλόγου και των οικογενειών τους.
  • Η ηθική και υλική βοήθεια καθώς και η διανομή τροφίμων στις τρίτεκνες οικογένειες του συλλόγου μας.
  • Η δημιουργία προμηθευτικού και καταναλωτικού συνεταιρισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της Ε.Ε για δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες μελών του συλλόγου μας.

Η δράση μας εντοπίζεται στις παρακάτω κατηγορίες:

 α. Διανομή τροφίμων

2012:  Σε 339 οικογένειες, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

2013:  Σε 178 οικογένειες, με αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και επιπλέον σε 50 οικογένειες με πόρους του συλλόγου ανά δίμηνο δωρεάν παροχή τροφίμων.

2014:  Λόγω της μη υλοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, η δράση μας πραγματοποιήθηκε μόνο με πόρους του συλλόγου σε 40 οικογένειες ανά δίμηνο. Επίσης προχωρήσαμε στην δωρεάν διανομή φρούτων, με την αμέριστη στήριξη και βοήθεια της νέας περιφερειακής αρχής.

2015:  Διανομή φρούτων, διανομή παιδικών τροφών, ενίσχυση με τρόφιμα 40 οικογενειών που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη.

2016:  Διανομή φρούτων, γάλατα και βρεφικά είδη σε 70 οικογένειες, τρόφιμα σε 50 οικογένειες, διανομή ρυζιού σε 300 οικογένειες και λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου χωρίς μεσάζοντες σε συνεργασία με παραγωγούς για φθηνά τρόφιμα.

β. Διανομή σχολικών ειδών και ρουχισμού.

Προσφορά σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια, τσάντες κλπ ) στους μικρούς μαθητές στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η δράση ωφέλησε 47 μαθητές και 80 μαθητές αντίστοιχα τις δύο τελευταίες χρονιές. Η δράση πραγματοποιήθηκε με δωρεές αλλά και πόρους του συλλόγου.

Με την προσφορά των μελών μας πραγματοποιείτε δωρεάν παροχή ρούχων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και κυρίως σε μικρά παιδιά.

γ. Ευαισθησία για τα μικρά παιδιά

  • Δωρεάν διανομή βρεφικού γάλακτος και πάνες σε συνεργασία με αντίστοιχες επιχειρήσεις σε οικογένειες με μωρά.
  • Αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.
  • Θεατρική παράσταση σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

δ. Κοινωνική δράση – κινητοποιήσεις.

  • Ο Σύλλογος μας με τη συλλογική του δραστηριότητα, Γενικές Συνελεύσεις και συζητήσεις επιχειρεί να προάγει την αρχή της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Η μαζικότητα της συμμετοχής των μελών μας επιβεβαιώνει την ανταπόκριση στους στόχους μας αλλά και την ανάγκη συνέχισης με συλλογικούς όρους διεκδίκησης της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των μελών μας.
  • Σε συνεργασία με τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις πετύχαμε σημαντικές εκπτώσεις για τα μέλη μας. Επιπλέον έχουμε πετύχει την έκπτωση εισιτηρίων σε ορισμένα ΚΤΕΛ, αλλά και σε ορισμένες ακτοπλοϊκές γραμμές.
  • Ο Σύλλογος μας σε κλίμα συνεργασίας (αλλά και δυναμικής διεκδίκησης όπου χρειάστηκε) με τους Δήμους της περιοχής, πέτυχε την μείωση των Δημοτικών τελών για τις τρίτεκνες οικογένειες καθώς και εκπτώσεις στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των Δήμων. Η συντονισμένη δράση μας αποτέλεσε και την αιτία να γίνει πρόσφατα νόμος, η πρόταση μας για εκπτώσεις Δημοτικών τελών και στους τρίτεκνους.
  • Συμμετείχαμε στις συλλογικές διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Οικογενειών (ΟΠΟΤΤΕ) απαιτώντας την εξομοίωση τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, ώστε με αίσθημα ευθύνης να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, όπως εύστοχα εντοπίζει το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής της Βουλής από το 1993 με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν δράσαμε σαν συντεχνία αλλά σαν μέρος ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Η μαζική με παραστάσεις και διαδηλώσεις εναντίωση μας στις μνημονιακές πολιτικές, έδειξε τον πετυχημένο δρόμο της διεκδίκησης αλλά και της συλλογικότητας και της δικαίωσης. Με αυτές τις αρχές συνεχίζουμε.

Για την καλύτερη προώθηση και διεκδίκηση των θεμάτων μας, είναι ανάγκη η συσπείρωση και η εγγραφή όλων των τρίτεκνων οικογενειών στον σύλλογο τριτέκνων .

Τα γραφεία του συλλόγου μας είναι:  Ανδριτσαίνης 8 στο Περιστέρι και είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από  18.00-21.00

Τηλ. και fax: 210 5713037

E-mail: triteknoi_peristeri@yahoo.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment