PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων Δήμου Περιστερίου


Με αφορμή ανακοίνωση για το δημοτικό γκαράζ ο σύλλογος εργαζόμενων του Δήμου Περιστερίου προχώρησε σε νέα ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με έκπληξη μας διαβάσαμε μια ανακοίνωση, από κάποια ανύπαρκτη θεσμικά σωματειακή επιτροπή εργαζομένων του Δήμου, στην οποία υποτίθεται οι εργαζόμενοι θα κάνουν διαμαρτυρία για τον χώρο του Δημοτικού Γκαράζ…

Να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα του καθενός να προβεί σε όποια διαμαρτυρία για θέμα που θεωρεί ότι τον θίγει.

Με τη βασική όμως προϋπόθεση ότι δεν παραπληροφορεί, ότι δεν ψεύδεται και πρωτίστως για μας ότι δεν χρησιμοποιεί κάποιους εν άγνοια τους, στη παρούσα φάση τους εργαζόμενους, για να καρπωθεί κομματικά, παραταξιακά η ιδία οφέλη.

Αυτός είναι και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος της παρέμβασης μας.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά :

– Στο Δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό εκλεγμένο θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τους εργαζομένους και είναι ενταγμένο στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. ο <Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου>.

– Αυτοί που αυτοχαρακτηρίζονται ως Σωματειακή επιτροπή δεν είναι τίποτε άλλο ,παρά ένα πονηρό δημιούργημα της παράταξης της ΔΑΣ (το κάνει όπου δεν μπορεί να έχει την διοίκηση στους συλλόγους) χωρίς νόμιμες εκλογές, χωρίς μητρώο μελών, χωρίς εφορευτική, χωρίς παράσταση δικαστικού και ανύπαρκτες διεργασίες <Εδώ να επισημάνουμε και τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, όπου παρά την ενημέρωση μας, κατά καιρούς τους δίνει βήμα σε συναντήσεις και υποτιθέμενες διεκδικήσεις ως εκπροσώπους άραγε ποιου..?>.

Για το θέμα του συμπιεστή που βρίσκετε στο Γκαράζ, οι εργαζόμενοι στον χώρο έχουν αποφασίσει την αναγκαιότητα και χρησιμότητα του, με όσο το δυνατόν φυσικά επιπρόσθετα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του και προστασία τους, σε προγενέστερη Γενική Συνέλευση τους και μάλιστα με ποσοστό άνω του 90%.. για αυτόν το λόγο κατατέθηκε και ανάλογο ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.( και εκεί η ΔΑΣ ήταν απέναντι στο αίτημα του συνόλου των εργαζομένων. Να επισημάνουμε βεβαίως ότι κανένα εκλεγμένο μέλος της δεν εργάζεται στην αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων.. και όπως λέει ο λαός, έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε ).

Ως εργαζόμενοι έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι όπου και να βρίσκεται το Δ. Γκαράζ, εκεί που είναι τώρα η όπου άλλου αποφασιστεί μελλοντικά να μεταφερθεί, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας και η μόνη αδιαπραγμάτευτη θέση μας, είναι να είναι ασφαλείς  τεχνικά και υγειονομικά οι συνθήκες εργασίας μας.

Να επισημάνουμε κάποιες απορίες που προκύπτουν από την ανακοίνωση της.. «επιτροπής».

Αν ήταν οπουδήποτε αλλού ο συμπιεστής , δεν θα διέτρεχαν τον ίδιο κίνδυνο στην υγεία τους όσοι θα εργάζονταν εκεί ?

Αν ήταν αλλού το Γκαράζ, τα απορριμματοφόρα δεν θα περισυνέλεγαν και θα μετέφεραν Ραδιενεργά κατάλοιπα … κατ ‘ εκείνους ?

Στη Πόλη μας ανακαλύψαμε τον τροχό .. η υπάρχει το ίδιο καθεστώς εξ ανάγκης σε πληθώρα Δήμων ανά τη χώρα ?

Είναι τελικά ενάντια η δήθεν επιτροπή εργαζομένων στο να δοθεί επιτέλους το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους εκεί εργαζόμενους, αφού μόνο με τη νομιμοποίηση του είναι εφικτό ?

Κλείνοντας να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η παρέμβαση μας γίνεται ενάντια στην προσπάθεια καπήλευσης των Εργαζομένων και των δικών τους αποφάσεων, κάτι που οφείλουμε να μην το επιτρέψουμε σε κανέναν. Σκοπός μας δεν είναι να παρέμβουμε σε κανέναν κομματικό φορέα ή πολίτες και σε όποια διαμαρτυρία τους.

Υ.Γ. Ας μη λησμονούν κάποιοι, ότι και οι Εργαζομένων του Δήμου στη πλειοψηφία τους είναι δημότες και κάτοικοι.. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος 

Κρίκος Φώτης

Η Γεν. Γραμματέας

Παπαγρηγοράκη Ευτυχία

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment