PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς


Για να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, να φτιαχτούν καινούργιοι, να πάρουν στους σταθμούς άμεσα όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η Αχτιδική Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της:

“Εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, γονείς,

Η φετινή χρονιά ξεκινάει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, να οξύνονται.

Στην δύσκολη έως ανυπόφορη οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που χρόνια ακολουθείται από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ, το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ένα από τα πολύ σοβαρά θέματα, με την καθοριστική ευθύνη και των δημοτικών αρχών που πρόσκεινται στα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Αυτή η πολιτική ακολουθείται και στο Περιστέρι από την διοίκηση του δήμου (ΝΔ – ΛΑΟΣ).

Συγκεκριμένα : Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί φέτος στο Περιστέρι είναι μειωμένοι κατά 4.

Από 20 σταθμούς που είχε ο δήμος Περιστερίου πέρυσι και δεν επαρκούσαν, φέτος αριθμεί 16 σταθμούς, πολύ μικρός αριθμός για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των χιλιάδων νηπίων στον δήμο.

Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος απορρίφθηκε το 50% των αιτήσεων (από 730 νέες αιτήσεις, δεκτές έγιναν μόλις οι 361) , πόσο μάλλον που εκατοντάδες οικογένειες δεν κάνουν καν αίτηση.

Οι ελλείψεις δε σταματούν φυσικά στην κτηριακή υποδομή. Από την περσινή χρονιά υπήρχε πρόβλημα στην επάνδρωση των σταθμών με το απαραίτητο προσωπικό (βρεφονηπιοκόμοι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες) ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους .

Φέτος η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη. Ο δήμος προσέλαβε μόλις 23 βρεφοκόμους με 11μηνη σύμβαση εργασίας όταν οι ανάγκες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

Το πρόβλημα μεγαλώνει κι άλλο καθώς οι περσινές συμβάσεις των εργαζομένων δεν ανανεώθηκαν, ενώ υπάρχουν και πολλές συνταξιοδοτήσεις.

Το πρόβλημα όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό είναι πολύ σημαντικό. Θα έχουμε τμήματα με 1 βρεφοκόμο να έχει στην ευθύνη πολύ περισσότερα νήπια από όσα προβλέπεται, γεγονός ανεπίτρεπτο – αντιπαιδαγωγικό και τελικά επικίνδυνο.

Τις παραπάνω αντιλαϊκές επιλογές, συμπληρώνει το μηνιαίο χαράτσι με τα τροφεία που φτάνουν μέχρι και τα 150 ευρώ! Προστίθεται και αυτό το «κοστούμι» στα αλλεπάλληλα μέτρα της κυβέρνησης και των συμμάχων της, στην καταλήστευση του λαού, στη μείωση του εισοδήματός των εργαζομένων, στην ακρίβεια, τους δυσβάσταχτους φόρους.

Ο Α. Παχατουρίδης (ΝΔ – ΛΑΟΣ) , αποδεικνύεται πιστός εκφραστής της πολιτικής του κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική επιβάλλει η πρόνοια και η παιδεία να είναι υποβαθμισμένες, μακριά από τις λαϊκές ανάγκες. Να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους ως πελάτες.

Οι παρατάξεις Λαλένη (ΠΑΣΟΚ) και Κελάφα (ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Αριστερά) παρά τις φραστικές τους κορώνες, συμφωνούν με την στρατηγική του κεφαλαίου, δεν διαφοροποιούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συμφωνούν με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που εφαρμόζονται στο δήμο και στους παιδικούς σταθμούς. Έχουν στηρίξει το πέρασμα των παιδικών σταθμών στους δήμους, με όλες τις συνέπειες που σήμερα ο εργαζόμενος πληρώνει. Η «κριτική» τους στη διοίκηση Παχατουρίδη είναι ψεύτικη.

Το ΚΚΕ καλεί τους γονείς τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να παλέψουν για :

  • Αποκλειστικά Κρατικούς – Δημόσιους – Δωρεάν – Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού. Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα. Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού Ελληνίδας ή μετανάστριας, μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.
  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να φτιαχτούν καινούργιοι. Να πάρουν στους σταθμούς άμεσα όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά απόλυση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις έργου ή άλλης ελαστικής μορφής απασχόλησης.
  • Κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής και κρατικής περιουσίας και χρήση της για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Καμία πληρωμή από τους γονείς. Χρηματοδότηση από τ
ον κρατικό προϋπολογισμό”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment