PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου με αποδέκτη τη Κυβέρνηση


Ιδιαίτερα επικριτική η δημοτική παράταξη προς τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ελπίδα που έγινε λεπίδα!

«…είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί.
Βρομούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει…»

Μπ. Μπρεχτ

Βιάστηκε η «πρώτη φορά αριστερά» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιβεβαιώσει τον Μπ. Μπρεχτ.

Οι πρώην …αντιμνημονιακοί, ολοκληρώνοντας την υπογραφή του τρίτου και φαρμακερότερου μνημονίου, απαιτούν πιστή εφαρμογή όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Με φανατισμό νεοφώτιστου μνημονιακού «σκούπισαν» τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών, ασφαλιστικών ταμείων, οργανισμών κλπ για να τα παραδώσουν στους δανειστές!

Τώρα στέλνοντας ραβασάκια στην ΚΕΔΕ, για τους προϋπολογισμούς των δήμων, απαιτούν:

· Ισοσκελισμένους ή και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς! Αυτούς που κατάγγελναν!

· «Περιοριστική πολιτική στις δαπάνες, με υποχρέωση συγκράτησης αυτών στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα». Λεπίδα δηλαδή στις ήδη πετσοκομμένες δαπάνες. Άλλωστε φρόντισε να νομοθετήσει στις 15/7/2015 το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, σε συμφωνία με την τρόικα και από κοινού με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Την αυτόματη δηλαδή περικοπή δαπανών όταν υπάρχει απόκλιση από τους βάρβαρους αντιλαϊκούς στόχους του μνημονίου.

· Δάνεια που θα τα πληρώσει ο λαός με φόρους και τέλη! Επειδή σχεδιάζει μεγαλύτερες περικοπές στην κρατική επιχορήγηση συνιστά στους δήμους να πάρουνε δάνεια από τις τράπεζες!

· Αυξημένα ανταποδοτικά τέλη το 2016, αν υστερήσουν τα έσοδα το 2015. Λεπίδα στο σβέρκο του λαού. Δηλαδή σε αυτούς που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε τα δημοτικά τέλη η συγκυβέρνηση επιβάλλει περισσότερους φόρους και τέλη!

Σε αυτήν την πολιτική σιγοντάρει και η ΚΕΔΕ, που δεν διεκδικεί πόρους από το κράτος, αποδέχεται τη δημοσιονομική πειθαρχία και ωθεί τους δήμους σε συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας!

Αλλά τι λέει ο δήμαρχος Παχατουρίδης γι’ αυτά; Προφανώς ό,τι έκανε μέχρι τώρα, δηλαδή εφαρμόζει. Όπως άλλωστε λέει και το κόμμα του, η ΝΔ.

Λεπίδα πέφτει και από την ΕΕ στο ΕΣΠΑ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς! Η μείωση θα αφήσει εκτός των Β/Ν σταθμών 50.000 παιδιά πανελλαδικά! Επιπλέον ο νέος τρόπος χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προβλέπει την καταβολή της 1ης από τις τέσσερις δόσεις τον Ιανουάριο! Δηλαδή για 5 μήνες οι εργαζόμενοι θα είναι απλήρωτοι και η σίτιση των παιδιών στον αέρα! Αυτή είναι η ΕΕ! Φροντίζει για τη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και όχι για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, διαλύοντας έτσι τις αυταπάτες των ντόπιων ευρωλάγνων.

Πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ), περιφερειάρχες και δήμαρχοι που υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο συμπλέουν στην προσπάθεια να ξελασπώσουν το σύστημα φορτώνοντας την κρίση στο λαό. Καλούν το λαό σε υποταγή, τον τρομοκρατούν, του λένε ψέματα ότι αυτό είναι μοιραίο, τον μπερδεύουν, καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να βγει στο ξέφωτο. Άλλοι πάλι του λένε ότι τάχα φταίει το νόμισμα και ότι θα αλλάξουν τα πράγματα για το λαό αν μετρήσει τη φτώχεια του σε δραχμές.

Όλοι αυτοί βρίσκονται απέναντι από το λαό. Όλοι υπηρετούν, με το ρόλο του ο καθένας, τον καπιταλιστικό δρόμο. Όλοι λένε ότι η μοίρα του λαού εξαρτάται από τις επενδύσεις του κεφαλαίου!

Εδώ πρέπει ο λαός να χαράξει τη δική του κόκκινη γραμμή! Η λύση είναι στα χέρια του. Με οργάνωση και αγώνα να απαιτήσει:

· Καμιά υποχώρηση από το κατακτημένο επίπεδο ζωής και εργασίας

· Ανάκτηση όλων των απωλειών στο λαϊκό εισόδημα, στα εργασιακά δικαιώματα, στα κοινωνικά δικαιώματα που αφαιρέθηκαν βίαια με τα μνημόνια Παπανδρέου-Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσίπρα

· Κατάργηση της φοροληστείας και των κάθε είδους χαρατσιών

· Μέτρα που να ανακουφίζουν τώρα τη λαϊκή οικογένεια, τον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο.

Αλλά κυρίως να βάλει πλώρη για τη ρήξη με τις αιτίες των προβλημάτων του. Με το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση που τον βασανίζει. Να επιλέξει και να επιβάλει άλλον δρόμο ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτή η ανάπτυξη που θα βασίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες
του λαού και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Που θα εξαλείψει μια και καλή τον εφιάλτη της ανεργίας, θα εξασφαλίσει όλες τις βασικές ανάγκες για υγεία, παιδεία, μόρφωση, ψυχαγωγία, άθληση, πολιτιστική δημιουργία, ελεύθερο χρόνο.

Μπορεί ο λαός. Η ιστορική πείρα δείχνει ότι μπορεί. Αρκεί να πάρει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής. Τη γη, τον ορυκτό πλούτο, τις οργανωμένες μονάδες παραγωγής. Να αποδεσμεύσει τη χώρα από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που στέκουν εχθρικοί στα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα (ΕΕ-ΝΑΤΟ). Να διαγράψει μονομερώς το χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός αλλά έγινε πλούτος αποθηκευμένος στα ανά τον κόσμο θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας.

Φαίνεται δύσκολο; Ναι, αλλά είναι δικαίωμα του λαού. Πρέπει να το κατακτήσει.

Όσοι σας λένε ότι δεν γίνονται αυτά, θέλουν να συνεχίζεται το σύστημα της βάρβαρης εκμετάλλευσης, κρατώντας το λαό υποταγμένο στην εξουσία των καπιταλιστών.

Ο λαός όμως έχει χρέος στο παρόν και στο μέλλον, στον εαυτό του και στα παιδιά του και αυτό πρέπει να οδηγεί τη στάση του και τη δράση του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment