PeristeriNews.gr
Media

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το δυστύχημα της Αίγινας


«Ο πόλεμος που καλλιεργείται και συντηρείται με επιμέλεια ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε δημοσιογράφους, υποδηλώνει ότι η διαπλοκή εξακολουθεί να προσφέρει άλλοθι για πολιτικές και πρακτικές, ώστε να συντηρηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των ΜΜΕ που οδηγεί σε άλλου τύπου μεθοδεύσεις» τονίζει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα.

Όπως επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, «το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα με τους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες έγινε πεδίο αντιπαράθεσης όπου η επικοινωνία υποκατέστησε την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση, η φημολογία το ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα οι ευθύνες να οδηγούνται σε δεύτερο πλάνο».

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι «με non papers, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τη φήμη να υποκαθιστά την είδηση, η επικοινωνία ‘πνίγει’ την ενημέρωση, με αποτέλεσμα κρίσιμα ερωτήματα να μένουν χωρίς απάντηση».

«Αποτελεί παρακαταθήκη ζωής για μας ότι ‘η είδηση είναι ζόρικη υπόθεση’ όταν μάλιστα ενοχλεί», προσθέτει η ΕΣΗΕΑ τονίζοντας ότι «η δημοσιογραφία έχει κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment