PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Περιστερίου


Η παράταξη «Περιστέρι για όλους» καλείται από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνει άτεγκτος κριτής της Διοίκησης της Δημοτικής Αρχής

Πολύ πριν τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Δημοκρατική Αριστερά προσπάθησε καλώντας τους πολίτες και τις κινήσεις που βρίσκονταν στον προοδευτικό και Δημοκρατικό χώρο για μια ευρεία συνεννόηση, ώστε να υπάρξει μια κοινή κάθοδος απέναντι στη Διοίκηση Παχατουρίδη.

Τελικά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλαμε η κίνησή μας αυτή δεν ευοδώθηκε.

Η Δημοκρατική Αριστερά είχε από την αρχή διακηρύξει ότι οι εκλογές έχουν καθαρό αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και όχι κομματικό και με αυτή την θέση επέλεξε να συνεργαστεί με την Δημοτική Κίνηση «Περιστέρι για όλους» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Κελάφα.

Πιστή στις θέσεις της για αυτόνομα αυτοδιοικητικά σχήματα που θα δίνουν όραμα και προοπτική για μια ακηδεμόνευτη τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών, θεωρεί ότι η συνεργασία αυτή πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να ανοίξει ένα δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση, συσπειρώνοντας ως επί το πλείστον τους νέους και διατυπώνοντας ένα διαφορετικό λόγο για τις δράσεις που χρειάζεται ο Δήμος μας.

Ταυτόχρονα, η εκλογή του μέλους της Δημοκρατικής Αριστεράς Μουκουβίνα Στέλιου ως Δημοτικού Συμβούλου στην 3η Δημοτική Κοινότητα μας δίνει την δυνατότητα να παρουσιάσουμε πιο ενεργά τις θέσεις και προτάσεις μας για μια άλλη πολιτική στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συνεργασία μας με την παράταξη «Περιστέρι για όλους» πιστεύουμε ότι θα δυναμώσει τις φωνές των ενεργών πολιτών για μια πορεία αλληλεγγύης και κοινωνικής παρέμβασης στις κρίσιμες ώρες που περνούν οι συμπολίτες μας υπό το βάρος της κρίσης και των συνεπειών του Μνημονίου.

Στις εκλογές αυτές οι πολίτες του Περιστερίου επέλεξαν να συνεχίσουν την στήριξή τους στο σημερινό Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη. Η παράταξη «Περιστέρι για όλους» καλείται από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προασπίσει τα συμφέροντα των Δημοτών και να γίνει άτεγκτος κριτής των πεπραγμένων της Διοίκησης αλλά και να προτείνει δράσεις και πολιτικές για την βελτίωση της ζωής στην πόλη και για το περιβάλλον.

Μια θέση που η δική μας συνεισφορά ήταν καθοριστική και έδωσε το χρώμα εκείνο που χρειαζόταν για να κινητοποιήσει ευρύτερες συσπειρώσεις για μια αλλαγή στη Διοίκηση του Δήμου.

Οι πολιτικές της ΔΗΜ-ΑΡ στο χώρο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης συνολικά θεωρούνται επιτυχείς με κύριες αιχμές τους Δήμους της Αθήνας με τον κ. Καμίνη και της Θεσσαλονίκης με τον κ. Μπουτάρη.

Στην περιφέρεια Αττικής η παρουσία μας με τον σ. Γρηγ. Ψαριανό παρ΄όλες τις δυσκολίες που συνάντησε έφερε ένα καλό αποτέλεσμα, εκλέγοντας 2 Περιφερειακούς Συμβούλους.

Στην πορεία προς το πρώτο Συνέδριο του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συνεχίσουμε με πίστη και δυναμική αταλάντευτα προσηλωμένοι στις βασικές μας αρχές για μια Ανανεωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά με θέσεις και προτάσεις για την μεταρρύθμιση σε προοδευτική κατεύθυνση της Ελληνικής Κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Συντονιστικό της ΔΗΜ-ΑΡ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment