PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου


Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στην αυριανή (29/10/15) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα καταψηφίσει τον οικονομικό ισολογισμό του δήμου, γιατί θεωρεί πως είναι ισολογισμός ενός απαράδεκτου μνημονιακού προϋπολογισμού σύμφωνα με τις αναλυτικές τοποθετήσεις μας στην διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού (Δείτε εδώ).

Επίσης, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα θέσει εκτός προ ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα θέματα:

1) Οι οφειλόμενες από την δημοτική αρχή εξηγήσεις για την σύμβαση με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε» σύμφωνα με τα ερωτήματα που είχαμε δημόσια θέσει στην πρόσφατη σχετική μας ανακοίνωση (Δείτε εδώ)

2) Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των προσωρινών «ωφελούμενων» εργαζόμενων του δήμου (Δείτε εδώ)

3) Με αφορμή την κατάθεση στεφάνων για την επέτειο του «όχι», απαιτούμε στο ιστορικό άγαλμα της Νίκης που φτιάχτηκε το 1963 από τον αείμνηστο αγωνιστή δήμαρχο Δ. Φωλόπουλο μετά από δωρεά αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και που είχε αποκαθηλωθεί από τη Χούντα, να τοποθετηθεί πλακέτα που να αναφέρει την χρονολογία κατασκευής και την ιστορία του αγάλματος.

4) Πάλι με αφορμή την επέτειο του «όχι» : στον Άγιο Ιερόθεο υπάρχει οδός με την ονομασία «Γεροστάθη». Ξέρουμε πως επί κατοχής ήταν διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου κάποιο άτομο με το επώνυμο «Γερόσταθος», διαβόητος δωσίλογος συνεργάτης των κατακτητών που ευθυνόταν για πολλές συλλήψεις, βασανισμούς και εκτελέσεις αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Ρωτάμε : σχετίζεται η οδός «Γεροστάθη» με τον Γερόσταθο? Αν ναι, η δημοτική αρχή οφείλει να καταργήσει αμέσως την ονομασία της οδού, και να δώσει στον δρόμο το όνομα ενός από τους πολλούς Περιστεριώτες ήρωες του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment