PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για την απόλυση εγκύου


Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου από Αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι! Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, η εργαζόμενη που  εργάζεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση από τον Οκτώβριο του 2017 , πριν λίγους μήνες  ότι έμεινε έγκυος και το ανακοίνωσε στον εργοδότη της . Η στάση του εργοδότη από εκείνη τη στιγμή άλλαξε αμέσως προσπαθώντας αρχικά με διάφορες απειλές και προσβολές  να την εξαναγκάσει σε παραίτηση . Η εργαζόμενη η οποία αντιμετώπιζε παράλληλα κάποια προβλήματα με την εγκυμοσύνη είχε απέναντι της έναν ανάλγητο εργοδότη που την προσέβαλε ασταμάτητα  ασκώντας εναντίον της απίστευτη ψυχολογική πίεση με σκοπό να την εξαναγκάσει σε παραίτηση . Παράνομα επιχείρησε να της επιβάλει άλλη θέση εργασίας , διαφορετική από αυτή με την οποία είχε προσληφθεί και αναφέρονταν στην σύμβαση της ,  επιχειρώντας να τη καταπονήσει σωματικά εκμεταλλευόμενος την κατάσταση της . Τελικά και ενώ η συνάδελφος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια έστειλε εξωδίκως την  πρόθεση του να την απολύσει «για σπουδαίο λόγο» θεωρώντας ότι εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντα της ενώ της ζητούσε  να προσέλθει στις 2 / 4 για να υπογράψει την απόλυση της .  Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν ποτέ στο παρελθόν να μην της είχε γίνει σχετική παρατήρηση και «εντελώς τυχαία» αμέσως αφού ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της να κατηγορείται ότι δεν εκτελούσε σωστά τα καθήκοντα της.

Είναι η πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα που υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες για αυθαίρετες και παράνομες απολύσεις εγκύων γυναικών. Παρακολουθούμε μια επίταση της  εργοδοτικής αυθαιρεσίας  παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας πως οι μηχανισμοί του επαγρυπνούν. Πριν λίγες μέρες παρόμοια περίπτωση σε άλλη εταιρεία (“Vresnet”) και σε άλλη πόλη έγινε αφορμή για την εκδήλωση ενός ελπιδοφόρου κύματος αλληλεγγύης από σωματεία και συλλογικότητες. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα πρωτοστατήσει.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΤΗΝ

Μ. ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9.00 πμ

ΣΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

(Εθνικής Αντιστάσεως 127Α)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment