PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακοίνωση μαθητών του 1ου Ενιαίου Λυκείου Περιστερίου


Ανακοίνωση για την κατάληψη που πραγματοποιείται στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Περιστερίου απέστειλαν στο PeristeriNews.gr μαθητές του σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όχι στην ισοπέδωση της παιδείας μας!

Το σχολείο μας, το 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου, όπως και διάσπαρτα σχολεία της Αττικής, βρίσκεται σε κατάληψη από την προηγούμενη Τρίτη 28/01 .Οι καταλήψεις στα σχολεία, σαφώς αποτελούν μια μορφή κινητοποίησης σύμφυτη με τη δυναμική που αναπτύσσουν κατά καιρούς τα κινήματα που αφορούν όλη την μαθητική κοινότητα. Θεωρούμε αναπόδραστη ανάγκη την κινητοποίηση μας ως μια έμπρακτη ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί με τα μέτρα που έχουν ληφθεί τελευταία.

Ως μαθητές, λοιπόν της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφασίσαμε να πάρουμε την σκυτάλη των αντιδράσεων κατά του νέου νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας και αφορά την εξίσωση των κολεγιακών πτυχίων με αυτά των ΑΕΙ. Μέτρα όπως αυτά αποσκοπούν στην εξαθλίωση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και δεν πρέπει εμείς οι μαθητές να μένουμε αδρανείς.

Είναι παραπάνω από προφανές το γεγονός ότι με τον νόμο αυτό επιδεικνύεται μια ταξική αντίληψη για την παιδεία. Έτσι, οι μαθητές των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων που εισάγονται στα δημόσια πανεπιστήμια έχοντας καταβάλει μόχθο και προσωπική προσπάθεια έχουν την ιδια τύχη με όσους έχουν την οικονομική ευχέρεια να “αγοράσουν” το πτυχίο τους, χωρίς να κοπάσουν το ίδιο. Όσοι, λοιπόν, έχουν τα χρήματα μπορούν να σπουδάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να αποκτήσουν ένα πτυχίο νομικά ισάξιο με αυτό του δημοσίου πανεπιστημίου και συνακόλουθα, όταν θα έρθει η ώρα της διεκδίκησης θέσεων στην αγορά εργασίας εκείνοι να παίρνουν τις “καλές δουλειές”. Εν ολίγοις, το εκπαιδευτικό σύστημα για ακόμη μια φορά αναπαράγει τις κοινωνικές ανισότητες, εφόσον ευνοούνται όσοι έχουν χρήματα και το τίμημα το πληρώνουν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Αυτή είναι η παιδεία που θέλουμε;

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το νέο νομοσχέδιο που αφορά την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, τον υπολογισμό της φοίτησης του μαθητή για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ δημιουργούνται νέες θεματικές και προστίθενται μαθήματα στο υποχρεωτικό ωράριο. Εύλογα, όλα τα προαναφερθέντα μέτρα, ως μαθητές μας βρίσκουν αντίθετους και έτοιμους να εναντιωθούμε με κάθε τρόπο σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μας εξοντώνει.

Δυστυχώς, η παιδεία στη χώρα μας νοσεί και υστερεί αρκετά σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Η κατάσταση έχει φτάσει στην έσχατη κατάπτωση και πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική προσπάθεια ανόρθωσης και αναδιοργάνωσης, ώστε να καθιερωθούν δομές προόδου, εφόσον οι ρίζες της φαυλότητας και της αναξιοκρατίας είναι βαθιές και αχαλιναγώγητες. Εμείς, οι μαθητές νιώθουμε ότι η πολιτεία μας αγνοεί. Δηλώνουμε κατάφωρα την εναντίωση μας στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα !Το σχολείο που φτιάχνουν μας “κοιτάει στην τσέπη “.Εμείς θέλουμε σχολείο που να μορφώνει!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment