PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση Αριστερής Κίνησης Περιστερίου


Η δημοτική παράταξη Αριστερή Κίνηση Περιστερίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Περιστέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ !!

Και να που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να ξαναπατήσουν πόδι στις γειτονιές μας…

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκέμβρη ο βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος Η. Κασιδιάρης μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του έκαναν στα κρυφά εκδήλωση σε μαγαζί κοντά στο γήπεδο του Ατρομήτου. Δυστυχώς για αυτούς έγιναν εύκολα αντιληπτοί από αντιφασίστες της γειτονιάς, οι οποίοι έστησαν αυθόρμητα διαμαρτυρία στο απέναντι πεζοδρόμιο ζητώντας το αυτονόητο: Να φύγουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ από τη γειτονιά μας. Μάταια οι ναζί βγαίνοντας από το κτίριο αποπειράθηκαν με κράνη και καδρόνια να επιτεθούν στους συγκεντρωμένους, καθώς οι τελευταίοι αποφασιστικά τους έτρεψαν σε φυγή. Εκείνη τη στιγμή η αστυνομία επέλεξε να επέμβει, επιτιθέμενη φυσικά στους αντιφασίστες και προστατεύοντας το αγαπημένο της παιδί Ηλία Κασιδιάρη.

Τα φασιστοειδή που το έβαλαν στα πόδια κακήν κακώς προχθές, ξαναγύρισαν στα μουλωχτά και στα σκοτεινά σήμερα τα ξημερώματα και μόλυναν με βρωμερά φέϊγ βολάν και συνθήματα με σπρέϊ το κέντρο του Περιστερίου.

Το χτεσινό περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο που οι φασίστες επιχειρούν να επανέλθουν στο προσκήνιο. Την τελευταία βδομάδα μάλιστα, νεοναζί έγραψαν φασιστικά συνθήματα έξω από στέκια αριστερών και αναρχικών συλλογικοτήτων σε Πετρούπολη και Ίλιον. Και ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, μια παράλληλη προσπάθεια ξεπλύματός της επιχειρείται από κυβερνητικούς. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παρασκευόπουλου που επί λέξει είπε: «Αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα». Φυσικά δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη πως θα ιδρώσει το αυτί της δικιάς μας δημοτικής αρχής αν οπλισμένα ναζί καθάρματα κυκλοφορούν στους δρόμους του Περιστερίου, καθώς ο Δήμαρχός μας Α. Παχατουρίδης είναι βαθιά απασχολημένος με τον κιτς στολισμό της πόλης, τα πανάκριβα χριστουγεννιάτικα events και το κλείσιμο εμπορικών deals με δικά του παιδιά. Άλλωστε είναι εκείνος που είχε φιλοξενήσει παλιότερα στον συνδυασμό του ως υποψήφιο τον νεοναζί Μπούκουρα.

Απαιτούμε η δημοτική αρχή ΑΜΕΣΩΣ να φροντίσει να ξεβρωμίσει η πόλη μας από τα νεοναζιστικά φέϊγ βολάν και συνθήματα.

Το τσάκισμα του φασισμού μας αφορά όλες και όλους. Είναι ανάγκη ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι μετανάστες να ενώσουμε τα χέρια και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Ο μόνος τρόπος να μην έχουμε νέες δολοφονίες όπως των Λουκμάν και Φύσσα, ο μόνος τρόπος να μην ξαναβγούν τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου πάλι στους δρόμους, είναι το αντιφασιστικό κίνημα να δυναμώσει και να μην τους αφήσει να πάρουν ανάσα.

Καμιά ανοχή στη ναζιστική βία!

Καμιά ανοχή στο σύστημα που τους γέννησε και στο σύστημα που τους τρέφει.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment