PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου


Ανακοίνωση εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου σχετικά με ψήφισμα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου για καταδίκη της νεοναζιστικής βίας και την μη παραχώρηση χώρων στην “Χρυσή Αυγή”.

Αναλυτικά:

Όχι στις προεκλογικές πλάτες που κάνει στους νεοναζί η δημοτική αρχή Περιστερίου

Πήγαν για … γκαζόζες  δημοτικοί σύμβουλοι Παχατουρίδη για να μην ψηφίσουν ενάντια στην ΧΑ

 

Σκηνές απείρου κάλλους προχθές 23/4/19 στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου. Εκ μέρους των δύο αριστερών παρατάξεων (Αριστερή Κίνηση Περιστερίου και Λαϊκή Συσπείρωση) κατατέθηκε κοινή πρόταση ψηφίσματος που απλούστατα έλεγε πως το δημοτικό συμβούλιο σε συνέχεια προηγούμενων ψηφισμάτων του για καταδίκη της νεοναζιστικής βίας και για αποτροπή του νεοναζιστικού κινδύνου πρέπει να αποφασίσει την μη παραχώρηση χώρων στην εγκληματική συμμορία της ΧΑ τόσο όσον αφορά τις ευρωεκλογές όσο και τις περιφερειακές εκλογές ενόψει των τριπλών εκλογών 26/5/19.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λύκος ζήτησε απόσυρση του ψηφίσματος με διάφορες δικαιολογίες «είναι πολιτικά λάθος», «έτσι τους δίνουμε αξία», «άλλωστε δεν θα εμφανιστούν», «να αφήσουμε την διαπαραταξιακή επιτροπή να κάνει την δουλειά της όπως και την προηγούμενη φορά», κλπ, κλπ …  Όμως φυσικά η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου και η Λαϊκή Συσπείρωση επέμειναν στο ψήφισμα.

Το αποτέλεσμα : η παράταξη της δημοτικής αρχής το ψήφισε, όμως έστειλε (για γκαζόζες ; ) εκτός αίθουσας συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους ώστε το ψήφισμα ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ έστω και αν ψηφίστηκε ομόφωνα (συγκέντρωσε 20 υπέρ ενώ χρειάζονταν 23 …).

Έτσι για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η διγλωσσία και η υποκρισία της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη που επιμένει να διατηρεί στενούς δεσμούς  με την ακροδεξιά. Επίσης επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση και κινητοποίηση από το πολύμορφο αντιφασιστικό κίνημα της νεολαίας και του λαού ώστε διαρκώς να κατοχυρώνεται αυτό που έχει κατακτηθεί με δυναμικούς και αιματηρούς αγώνες : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ.

Υ.Γ. Οι παρατάξεις της … «μείζονος αντιπολίτευσης» (προσκείμενες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) για άλλη μια φορά έλαμψαν διά της πλήρους απουσίας τους από την συνεδρίαση βοηθώντας έτσι την δημοτική πλειοψηφία στην μεθόδευσή της να μην εγκριθεί το ψήφισμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment