PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακλήθηκε από τον ΕΦΕΤ μπαχαρικό με σαλμονέλα


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις ολλανδικές Aρχές για τη διακίνηση μπαχαρικού, στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις ολλανδικές Aρχές για τη διακίνηση μπαχαρικού, στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella.

Πρόκειται για μπαχαρικό κουρκουμά (ή αλλιώς κιτρινόριζα, επιστημονική ονομασία Curcuma longa), με την εμπορική επωνυμία «N & A eastern trading» σε συσκευασία των 100 g, με αριθμό παρτίδας 1115 και ημερομηνία λήξης 26.02.2014, το οποίο διακινείται από την επιχείρηση «Fatachi Farzan», Ηπείρου 46, Αθήνα. Η προέλευση του συγκεκριμένου προϊόντος δεν είναι γνωστή μέχρι στιγμής και διερευνάται από τις ολλανδικές Aρχές. Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα στην ελληνική ανέρχεται σε 26 κιλά.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment