PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ανακαίνιση παιδικού σταθμού στο Αιγάλεω με πρωτοβουλία Ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου


Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του 1ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αιγάλεω μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς», που υλοποιεί η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS.

Το περιβάλλον έχει γίνει πιο χαρούμενο και πιο ασφαλές στον παιδικό σταθμό που φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 2,5 έως 5 ετών και οι χώροι που εξοπλίσθηκαν είναι 132τμ στο σύνολο.

Μακριά από θριαμβολογίες και με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών για τα παιδιά, έγινε αυτό που πολλές φορές μοιάζει αδιανόητο στην Αυτοδιοίκηση. Ένας Παιδικός Σταθμός ανακαινίστηκε χωρίς να χρειαστεί οι γονείς και ο Δήμος να ξοδέψουν χρήματα, χάρη στην επίμονη προσπάθεια ανθρώπων που έχουν μεράκι και μεθοδικότητα.

Η προσπάθεια ξεκίνησε έπειτα από την πρωτοβουλία που είχε ο Σταύρος Τασιόπουλος, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΙΚΕΑ προβάλλοντας την ανάγκη ένταξης και του Αιγάλεω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αποκλειστικό κίνητρο και κριτήρια ήταν οι ανάγκες των παιδιών έπειτα από επικοινωνία και συνεννόηση με τους γονείς.

Τα Δυτικά Νέα μίλησαν με γονείς που έχουν τα παιδιά τους στον 1ο Παιδικό Σταθμό, στην οδό Κουντουριώτου, οι οποίοι είπαν ότι “αυτή η κίνηση αλλάζει ριζικά το περιβάλλον και μακάρι αυτές οι κινήσεις να προκύπτουν ως συνολική προσπάθεια και με πραγματικό ενδιαφέρον από όλους και όχι από τους λίγους που έχουν μεράκι.”

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Τασιόπουλο, μας δήλωσε:

“Ο σκοπός είναι τα παιδιά να έχουν ένα χώρο ευχάριστο και ασφαλές με τις καλύτερες προδιαγραφές. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος του Δήμου για κάθε παιδικό σταθμό, σε συνεργασία με τους γονείς και τους εργαζομένους, με κατάλληλη διαχείριση των χρημάτων και των χορηγιών.

Απέναντι σε νοοτροπίες του παρελθόντος μπορούμε να αλλάξουμε το Αιγάλεω προς το καλύτερο για όλους και ιδίως για τα παιδιά. Ευχαριστώ από πλευράς μου την ΙΚΕΑ και τις εργαζόμενες του 1ου Παιδικού Σταθμού, και ελπίζω να έχουμε περαιτέρω συνεργασία προς όφελος των κατοίκων του Αιγάλεω.”

Όπως ενημέρωσε επίσημα η ΙΚΕΑ, ο σταθμός ανακαινίσθηκε και εξοπλίστηκε πλήρως και οι χώροι των δύο αιθουσών του σταθμού απέκτησαν νέα πνοή από τα ζωντανά χρώματα των καινούριων επίπλων που μαζί με τους νέους αποθηκευτικούς χώρους θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των παιδιών και των εργαζομένων.

Επίσης πολλά χρωματιστά παιχνίδια θα ενισχύουν το καθημερινό παιχνίδι των παιδιών και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες τους, ενώ και η τραπεζαρία εξοπλίσθηκε με τα απαραίτητα έπιπλα για να μπορούν να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον.

Ως εφημερίδα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την σημασία αυτής της προσπάθειας και την ανάγκη να υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις, την ώρα που οι περισσότεροι εκπρόσωποι του Δήμου ασχολούνται με το χρίσμα για τις εκλογές του 2019.

ΠΗΓΗ: www.westnews.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment