PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αναζωπυρώνονται οι φόβοι για μεγάλο πυρηνικό δυστύχημα


Ενώ Ιάπωνες μηχανικοί εργάζονται φρενιτιωδώς για να αποτρέψουν ένα πολύ σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα στο πυρηνικό συγκρότημα στη Φουκουσίμα, η ιαπωνική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα πως υπάρχει νέο μεγάλο ενδεχόμενο να σημειωθεί έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου στον αντιδραστήρα 3.

Ενώ Ιάπωνες μηχανικοί εργάζονται φρενιτιωδώς για να αποτρέψουν ένα πολύ σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα στο πυρηνικό συγκρότημα στη Φουκουσίμα, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 8,9 βαθμών της Παρασκευής, η ιαπωνική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα πως υπάρχει νέο μεγάλο ενδεχόμενο να σημειωθεί έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου στον αντιδραστήρα 3.

Σύμφωνα δε με το Ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, το σύστημα ψύξης έχει σταματήσει να λειτουργεί σ’ έναν έκτο αντιδραστήρα.

Στον αντιδραστήρα 1 στο πυρηνικό συγκρότημα στη Φουκουσίμα τεχνικοί έχουν αρχίσει να γεμίζουν το σύστημα με θαλασσινό νερό και τη χημική ουσία βόριο, για να αποτρέψουν τήξη του πυρήνα.

Ωστόσο, αμερικανοί ατομικοί επιστήμονες χαρακτηρίζουν τη χρήση θαλασσινού νερού «πράξη απελπισίας», η οποία -όπως λένε- θυμίζει την καταστροφή στο Τσερνόμπιλ.

Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι στέλεχος της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας (NISA) είπε σε έναν από τους δημοσιογράφους του ότι μπορεί να εξελίσσεται τήξη του πυρήνα ενός αντιδραστήρα, γεγονός που θα μπορεί να προκαλέσει ένα καταστροφικό δυστύχημα στον αντιδραστήρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, ανέφερε το Κιόντο, ενώ πάνω από 170.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις εστίες τους και μεταφέρθηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο στη Φουκουσίμα.

Η ραδιενέργεια στις εγκαταστάσεις του Φουκουσίμα Νο1 μετράται στα 882 μικροσίβερτ την ώρα, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα η ανώτερη τιμή είχε φθάσει στα 1.204 μικροσίβερτ/ώρα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο.

Η Ιαπωνία έχει θέσει ως ωριαίο όριο έκθεσης τα 500 μικροσίβερτ, μονάδας μέτρησης του βιολογικού αντίκτυπου της ραδιενέργειας.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι μπορεί να φθάσει τους 10.000, όπως μεταδίδει σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, επικαλούμενο αξιωματικό της αστυνομίας.

Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περίπου 1.800 νεκρούς.

Σήμερα πάνω από το 600 σοροί ανακαλύφθηκαν κατά μήκους των ακτών των βορειοανατολικών επαρχιών Μιγιάγκι και Ιουάτε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο.

Στα βορειοανατολικά, όπου βρισκόταν και το επίκεντρο της καταστροφής, οι αρχές έχουν χάσει επαφή με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον σεισμό και το τσουνάμι, από το οποίο καταστράφηκαν πολλά κτήρια και παρασύρθηκαν πολυάριθμοι άνθρωποι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment