PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αναζητούν 40χρονο και γιάφκα με εκρηκτικά


Σειρά βομβιστικών επιθέσεων ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” που αρχίζει τη Δευτέρα, σχεδίαζαν σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν στον Βύρωνα.

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” που αρχίζει τη Δευτέρα, σχεδίαζαν σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν στον Βύρωνα.

Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός 40χρονου, του οποίου ο ρόλος θεωρείται κλειδί για την υπόθεση και ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Ο 40χρονος είχε επαφές με τους συλληφθέντες και εκτιμάται ότι πιθανότατα να είναι και ο συντονιστής τους, ενώ παράλληλα αναζητείται διαμέρισμα – γιάφκα, στο οποίο οι τέσσερις πιθανότατα έκρυβαν τα εκρηκτικά.

Λανθασμένες πάντως ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι πληροφορίες που ήθελαν την 27χρονη συλληφθείσα Γερμανίδα να είναι κόρη πρώην στελέχους της ΡΑΦ.

Το Σάββατο, η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία, ανέφερε ότι η νεαρή Γερμανίδα, που συνελήφθη στην Ελλάδα, δεν είναι, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την ελληνική αστυνομία, η κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην γερμανική τρομοκρατική οργάνωση Φράξια Κόκκινος Στρατός.

«Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η νεαρή γυναίκα δεν είναι η κόρη της πρώην τρομοκράτισσας της RAF, Μπάρμπαρα Μέγιερ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ένας άνδρας που παρουσιάστηκε ως ο Βόλφγκανγκ Μέγιερ, αναφέροντας ότι είναι πατέρας της νεαρής Γερμανίδας, είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Βερολίνο, ότι η κόρη του δεν έχει κανέναν οικογενειακό δεσμό με την Μπάρμπαρα Μέγιερ.

Στο μεταξύ, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην Ε’ τακτική ανακρίτρια στη Θεσσαλονίκη, οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στο Βύρωνα.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν προκειμένου να απολογηθούν για την επίθεση με γκαζάκια, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όχημα της ΔΕΗ, στη συμπρωτεύουσα.

Και οι τέσσερις αρνήθηκαν να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και περιορίστηκαν στο να πουν ότι είναι αναρχικοί.

Τη Δευτέρα και οι τέσσερις μαζί με την 27χρονη Γερμανίδα θα απολογηθούν στον ανακριτή στην Αθήνα, για τις κατηγορίες της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της άσκησης τρομοκρατικών πράξεων και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment