PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Αναγνώριση των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου ως μέλος του δικτύου PASCH


Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» του σχολείου, στην οποία τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου αναγνωρίστηκαν επίσημα ως μέλος του δικτύου PASCH.

Το PASCH είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο αδελφοποιημένων σχολείων, τα οποία διδάσκονται τη γερμανική γλώσσα. Στο δίκτυο PASCH συμμετέχουν παγκοσμίως περίπου 1800 σχολεία και ανάμεσα σ’ αυτά 12 σχολεία από την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση, που απονεμήθηκε στο σχολείο η επίσημη πλακέτα αναγνώρισης, τίμησαν με την παρουσία τους η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα με την αναπληρώτρια Πρέσβη κα Heike Dettmann, η εκπαιδευτική σύμβουλος της Πρεσβείας κα Μonika Frank, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γκαίτε (Ghoete Institut) κα Sulochana Giesler, η σύμβουλος γερμανικής γλώσσας κα Kristina Wiskamp και άλλοι προσκεκλημένοι.

Επίσης, μετά τους εναρκτήριους λόγους από την Πρέσβειρα κα Dettman και τον κ. Γιώργο Λιναρδάτο, Γενικό Διευθυντή του σχολείου, πραγματοποιήθηκε η απονομή των πτυχίων DSD στους μαθητές, ενώ βραβεύτηκαν ιδιαίτερα οι δύο μαθητές οι οποίοι και εξασφάλισαν το πτυχίο Γ1.

Στη συνέχεια η χορωδία του σχολείου, καθώς και χορωδία αποτελούμενη από μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις DSD τραγούδησαν στη Γερμανική γλώσσα, ενώ μαθητές του επίλεκτου τμήματος παραδοσιακών χορών χόρεψαν χορούς της πατρίδας μας. Ακόμη προβλήθηκε παλαιότερο video από project του τμήματος γερμανικών του Δημοτικού.

Θερμά συγχαρητήρια, εκφράζουν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, στους μαθητές και τις καθηγήτριες του τομέα Γερμανικών του σχολείου, Όλγα Ορφανουδάκη, Νίτσα Πατούλια, Αθηνά Παπαστεφάνου και Ευαγγελία Ούρδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment