PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας


Ο Μπόικο Μπορίσοφ αναμενόταν να επιστρέψει στη Σόφια χθες με άλλο αεροσκάφος, καθώς δεν μπόρεσε να παραστεί σε μια τελετή στο Πλόβντιβ, στη νότια Βουλγαρία.

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Βάρνας πραγματοποίησε χθες, λόγω βλάβης, το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους Falcon 2000 δεν συμπτύχθηκε και ασφάλισε μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να στρίψει και να κάνει κύκλο για ένα τέταρτο της ώρας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα για να καταναλώσει μέρος των καυσίμων του πριν επιστρέψει στο αεροδρόμιο στη Βάρνα, από όπου είχε απογειωθεί. «Η ζωή και η υγεία των επιβατών δεν βρέθηκε σε κίνδυνο καμιά στιγμή», διαβεβαίωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Ο Μπορίσοφ αναμενόταν να επιστρέψει στη Σόφια χθες με άλλο αεροσκάφος, καθώς δεν μπόρεσε να παραστεί σε μια τελετή στο Πλόβντιβ, στη νότια Βουλγαρία.

Την 11η Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την αναχώρησή του από τη Σόφια προς τις Βρυξέλλες, το ίδιο κυβερνητικό αεροσκάφος είχε αναγκαστεί να επιστρέψει και να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της βουλγαρικής πρωτεύουσας καθώς δεν είχε συμπτυχθεί κανονικά το σύστημα προσγείωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment