PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αναγκαία η μεταφορά όλων των απεργών στα νοσοκομεία


Με επιδείνωση του καιρού σε συνδυασμό με την επιδείνωση της υγείας των μεταναστών απειλεί τη ζωή τους, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας και τους καλεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Με επιδείνωση του καιρού σε συνδυασμό με την επιδείνωση της υγείας των μεταναστών απειλεί τη ζωή τους, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας και τους καλεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Τονίζει, μάλιστα, ότι σταθμίζοντας όλα τα ενδεχόμενα και τους κινδύνους που υπάρχουν, εκτιμά πως εξαντλήθηκαν όλα τα όρια ανοχής και κατανόησης ως προς τα ζητήματα υγείας.

Αρνητική είναι η απάντηση των απεργών πείνας που βρίσκονται στο Μέγαρο Υπατίας, στην επιστολή που τους έστειλε το υπουργείο Υγείας.

Πάνω από 100 μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο της Υπατίας και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες.

Σαράντα δύο ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης ζητά νέες προτάσεις διεξόδου από την κυβέρνηση.

Ο Διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης ζήτησε επανειλημμένα από τους απεργούς του “Υπατία” να δεχθούν τη μεταφορά τους σε δημόσια νοσοκομεία, αλλά η παράκληση του δεν έγινε έως και σήμερα δεκτή. Ζητά επίσης τη συνδρομή της Επιτροπής Αλληλεγγύης προκειμένου να πείσουν τους μετανάστες να πάνε στα νοσοκομεία, στο όνομα πάντα της ανεκτίμητης αξίας της ανθρώπινης ζωής που είναι μη διαπραγματεύσιμη.

Στην επιστολή που παρέδωσε το μεσημέρι ο κ. Μουσιώνης, το υπουργείο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι εξαντλήθηκαν όλα τα όρια ανοχής και κατανόησης, καθώς τόσο οι καιρικές συνθήκες, όσο και οι επιδείνωση της κατάστασης της υγείας των μεταναστών θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο κτίριο της ΓΣΕΕ, των μεταναστών με τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε την κυβερνητική πρόταση για ένταξη των απεργών πείνας σε καθεστώς ανοχής, που προβλέπει την αναβολή της απομάκρυνσης τους από τη χώρα, η οποία θα συνοδεύεται από γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ και δυνατότητα ανανέωσης. Οι μετανάστες αρνήθηκαν την πρόταση και ζήτησαν άδεια εργασίας, πράγμα που απέκλεισε η κυβέρνηση.

Αντιδράσεις

Να σταματήσει το παιχνίδι με τις ζωές των μεταναστών απεργών πείνας ζητεί το ΚΚΕ και τονίζει: «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και πρέπει να ικανοποιήσει τώρα τα δίκαια αιτήματά τους. Ο ερχομός τής κακοκαιρίας καθιστά τις ώρες κρίσιμες και δεν επιτρέπεται καμιά ολιγωρία».

«Όλοι οι λαθρομετανάστες πρέπει να μεταφερθούν σε στρατιωτικό νοσοκομείο και να βρίσκονται κάτω από τη φροντίδα της πολιτείας και όχι των περίεργων προστατών τους. Να κληθεί παράλληλα η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και να έχει τη δική της εποπτεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment