PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια


Αφορμή, η καθυστέρηση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας να δώσει τις εξειδικευμένες κατευθύνσεις των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναβρασμός επικρατεί στα Πανεπιστήμια. Αφορμή, η καθυστέρηση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας να δώσει τις εξειδικευμένες κατευθύνσεις των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή μάλιστα που αρχίζει στο Ρέθυμνο η Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία θεωρητικά έχει ως αντικείμενο συζήτησης ακριβώς τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήδη διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη Σύνοδο, ενώ η Σύγκλητος, σε απόφασή της, σημειώνει πως το ΕΜΠ “θεωρεί προσχηματικό το διάλογο που εξαγγέλλεται από την κυβέρνηση, επιφυλάσσεται για τη συμμετοχή του σε αυτόν και δεσμεύεται να επαναπροσδιορίσει τη στάση του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα”.

Αν και όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, οι πρυτάνεις είναι αντίθετοι με τις προωθούμενες αλλαγές σε πολλά επίπεδα, από το υπουργείο Παιδείας.

Συγχρόνως, οι φοιτητές, και μάλιστα με πρώτη αντίδραση από την ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις διαρκείας, ενώ ήδη 6 τμήματα του ΕΜΠ και ένα του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελούν υπό κατάληψη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ πανεπιστημιακός, “εν όψει και του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, είναι εύκολα αντιληπτό ότι η κατάσταση θα ενταθεί ακόμη περισσότερο”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment