PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αναβλήθηκε η δίκη του Ντομινίκ Στρος Καν


Η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα μέχρι τη 01:00 τα ξημερώματα, τοπική ώρα Η.Π.Α. (08:00 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Αναβλήθηκε η δίκη του Ντομινίκ Στρος-Καν, η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα μέχρι τη 01:00 τα ξημερώματα, τοπική ώρα Η.Π.Α. (08:00 το πρωί ώρα Ελλάδας), με τους δικηγόρους του να ξεκαθαρίζουν σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ότι η απαγγελία κατηγοριών στον πελάτη τους δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, τοπική ώρα Η.Π.Α. (18:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος).

Η αναβολή οφείλεται σε επίσημο αίτημα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, η οποία ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων έρευνας για την εύρεση και περαιτέρω εξέταση δειγμάτων DNA που έχουν ανιχνευτεί στα νύχια του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις δικηγόρου του ο Ντομινίκ Στρος-Καν προσφέρθηκε οικειοθελώς να υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις και δεν έφερε καμία αντίρρηση στην αναβολή της προσαγωγής του ενώπιον των δικαστών για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι αύριο το πρωί. Είναι κουρασμένος, αλλά είναι καλά», σημείωσε ένας από τους δικηγόρους του, ο Γουίλιαμ Τέιλορ.

Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 23:00 το βράδυ τοπική ώρα Η.Π.Α. (06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας), ο Ντομινίκ Στρος Καν αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ της Νέας Υόρκη, προκειμένου να κατευθυνθεί σε ειδικό κέντρο όπου και θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φανερά κουρασμένος και φορώντας χειροπέδες επιβιβάστηκε σε περιπολικό, το οποίο αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν βαρύνεται με τρεις κατηγορίες: σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ακόμα και είκοσι ετών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου του, Ουίλιαμ Τέιλορ, θα δηλώσει αθώος.

Ωστόσο, φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση ειδικά μετά την ανακοίνωση εκπροσώπου της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης ότι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν.

Νωρίτερα, η 32χρονη καμαριέρα η οποία είχε προχωρήσει στις σχετικές καταγγελίες πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να αναγνωρίσει τον Ντομινίκ Στρος-Καν ως τον δράστη της απόπειρας σεξουαλικής κακοποίησής της.

Η 32χρονη καμαριέρα, η οποία κατήγγειλε τον επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος- Καν, ότι αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, προχώρησε σε αναγνώρισή-ταυτοποίησή του ως τον επίδοξο δράστη κατά τη διάρκεια «συνάντησής» τους στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Μετά την αναγνώριση η γυναίκα αποχώρησε συνοδεία αστυνομικών και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ειδικό όχημα της Αστυνομίας, καλύπτωντας το πρόσωπό της με μια κουβέρτα.

0 Ντομινίκ Στρος- Καν βαρύνεται με τρεις κατηγορίες: σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ακόμα και είκοσι ετών.

Ένας από τους δικηγόρους του, ο Ουίλιαμ Τέιλορ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ αρνείται όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και θα δηλώσει αθώος.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης πριν τις 01:00 τα ξημερώματα σήμερα, τοπική ώρα Η.Π.Α. (08:00 το πρωί ώρα Ελλάδας), παρόλο που υπάρχουν αναφορές για εκ νέου καθυστέρηση ύστερα από κατάθεση αιτήματος της Αστυνομίας για ένταλμα έρευνας με σκοπό την ανεύρεση επιπλέον γενετικού υλικού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment