PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αναβλήθηκε η δίκη Μουμπάρακ (v)


Η δίκη του αναβλήθηκε για τις 15 Αυγούστου.

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, σήμερα, κατά την έναρξη της ιστορικής σημασίας δίκης του στο Κάιρο.

Η δίκη του αναβλήθηκε για τις 15 Αυγούστου.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου έφθασε το πρωί στο Κάιρο για να παραστεί στη δίκη του και εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σήμερα δημοσίως μετά την παραίτησή του στις 11 Φεβρουαρίου, προκειμένου να δικαστεί για το ρόλο του σε δολοφονίες διαδηλωτών.

O Μουμπάρακ ήταν ξαπλωμένος σε φορείο μέσα σε ένα μεταλλικό κλουβί αρκετά μεγάλο καθώς μαζί του δικάζονται οι δυο του γιοι, Αλάα και Γκαμάλ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Άντλι και έξι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Ο δικαστής Άχμεντ Ρεφάατ ζήτησε ησυχία από το ακροατήριο όταν εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες στον Χόσνι Μουμπάρακ για το ρόλο του στη δολοφονία διαδηλωτών, αλλά και για το ότι επέτρεψε στον πρώην υπουργό Εσωτερικών να γίνει χρήση πραγματικών πυρών εναντίον τους.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι «ο Μουμπάρακ είχε την πρόθεση να σκοτώσει διαδηλωτές σε διάφορες επαρχίες» στις οποίες πραγματοποιήθηκαν ειρηνικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι δολοφονίες διατάχθηκαν στη διάρκεια του 18ήμερου κινήματος διαμαρτυρίας που οδήγησε στην αποπομπή του Μουμπάρακ από την εξουσία και στη διάρκεια της περιόδου από το 2000 ως το 2010.

Στον Μουμπάρακ απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες για διαφθορά και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Οι δυο γιοι του Γκαμάλ και Αλάα, που κρατούσαν αντίτυπα του Κορανίου, αρνήθηκαν και αυτοί τις κατηγορίες που τούς απαγγέλθηκαν.

Ο δικαστής είπε ότι ο Μουμπάρακ θα πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο κοντά στην πρωτεύουσα, συγκεκριμένα στο Διεθνές Ιατρικό Κέντρο. Συμφώνησε επίσης με το αίτημα της υπεράσπισης να παρακολουθεί τον πρώην πρόεδρο ένας ογκολόγος, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Πάνω από 850 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Ο Μουμπάρακ αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου.

Η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτερικών και των έξι ανώτατων αξιωματούχων που κατηγορούνται για τις δολοφονίες πολιτών το Φεβρουάριο, στη διάρκεια των επεισοδίων, αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά αύριο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment