PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020


Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τη μετάθεσή τους για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε επίσημα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλά μέλη του αθλητικού κινήματος, αθλητές, παράγοντες, Ομοσπονδίες, ακόμα και «Αθάνατοι» είχαν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις στο ενδεχόμενο διεξαγωγής των Αγώνων εν μέσω πανδημίας, ενώ Καναδάς, Αυστραλία και Πολωνία είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να στείλουν καν αθλητές στο Τόκιο.

Ο Τόμας Μπαχ από την πλευρά του συμφώνησε πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των αθλητών, των θεατών, αλλά και των διοργανωτών.

Είναι η δεύτερη φορά που δεν διεξάγονται οι Αγώνες στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, καθώς το 1940 είχαν ματαιωθεί λόγω του Σινοϊαπωνικού πολέμου.

Μάλιστα σύμφωνα με Ιάπωνες αξιωματούχους το λόγκο και η ονομασία των Αγώνων παραμένουν «Τόκιο 2020».

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που μία διοργάνωση αναβάλλεται να μετατίθεται για άλλη χρονιά. Μέχρι τώρα, τρεις διοργανώσεις Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (1916, 1940 και 1944) ματαιώθηκαν λόγω των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, ενώ το ίδιο συνέβη με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1940 και του 1944.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment