PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανάρμοστη συμπεριφορά προς γυναίκα δημοσιογράφο παραδέχθηκε ο Σαπέν


Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν παραδέχθηκε ότι είπε «λόγια και προέβη σε ανάρμοστη χειρονομία» σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου, αφού είχε διαψεύσει δύο φορές ότι είχε δείξει οποιαδήποτε επιλήψιμη συμπεριφορά, λίγες ημέρες μετά τις μαρτυρίες οκτώ γυναικών, ανάμεσά τους δύο βουλευτές και δύο εκλεγμένα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, που κατηγορούν έναν βουλευτή για σεξουαλική παρενόχληση.

Στις 22 Απριλίου, ο κ. Σαπέν απέρριψε ως «ανακριβείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε τον ίδιο μήνα, στο οποίο δύο δημοσιογράφοι τον κατηγορούν ότι «τράβηξε το λάστιχο του εσώρουχου» μίας δημοσιογράφου στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός τον Ιανουάριο του 2015.

Έπειτα από την πρωτοφανή μαρτυρία οκτώ γυναικών, από τις οποίες οι τέσσερις είναι εκλεγμένες, που κατηγόρησαν τη Δευτέρα τον βουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Ντενί Μποπέν για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση, σπάζοντας την ομερτά των πολιτικών κύκλων, ο Μισέλ Σαπέν διέψευσε εκ νέου την Τρίτη τους «ισχυρισμούς» που τον αφορούν.

Ωστόσο, το βράδυ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι «οι παρούσες περιστάσεις» της υπόθεσης Μποπέν τον «αναγκάζουν να δώσει, με πλήρη διαφάνεια, τις απαραίτητες διευκρινίσεις» για τα γεγονότα που του προσάπτονται.

«Στη διάρκεια ενός ταξιδιού τον Ιανουάριο του 2015 στο Νταβός, εν μέσω περίπου 20 ανθρώπων, έκανα σε μία δημοσιογράφο μια παρατήρηση για την ενδυματολογική της εμφάνιση βάζοντας το χέρι μου στην πλάτη της. Δεν υπήρχε στη στάση μου καμία επιθετική ή σεξιστική βούληση, αλλά και μόνο το γεγονός ότι προσέβαλα το εν λόγω πρόσωπο δείχνει ότι αυτά τα λόγια και αυτή η χειρονομία ήταν ανάρμοστα και λυπήθηκα γι΄αυτό και εξακολουθώ να λυπάμαι», αναφέρει ο υπουργός.

«Στη διάρκεια των επόμενων λεπτών η δημοσιογράφος ζήτησε να με δει προσωπικά για να μου γνωστοποιήσει την αγανάκτησή της. Φυσικά της εξέφρασα την ειλικρινή μου συγγνώμη», προσθέτει ο κ. Σαπέν.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους Στεφανί Μαρτό και Αζίζ Ζεμπουρί, όπως γράφουν στο βιβλίο τους “L’ Elysée off”, ο υπουργός, βλέποντας μια δημοσιογράφο να σκύβει για να πάρει από κάτω ένα στυλό, «δεν μπορεί να κρατήσει το χέρι του μουρμουρίζοντας: “Α, μα τι μου δείχνετε εδώ δα;” και πιάνει το λάστιχο του εσώρουχου της δημοσιογράφου που φοράει χαμηλοκάβαλο παντελόνι».

Το επεισόδιο αυτό αναφέρθηκε, με διαφορετικό τρόπο, σε ένα άρθρο που υπέγραφαν 40 γυναίκες δημοσιογράφοι, το οποίο δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2015. Οι συγγραφείς είχαν κάνει λόγο για έναν «υπουργό ο οποίος, βλέποντάς μας σκυμμένες για να πάρουμε από κάτω ένα στυλό, δεν μπορεί να κρατήσει το χέρι του μουρμουρίζοντας: “Α, μα τι μου δείχνετε εδώ δα;”».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment