PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου


Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, καθώς και των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και των υφυπουργών Ανάπτυξης Ντίνου Ρόβλια, Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη και Υποδομών Σπύρου Βούγια.

Στην ατζέντα της διυπουργικής ήταν η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, το παραεμπόριο, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και η αναβάθμιση-ανάπλαση περιοχών.

Η Διυπουργική Επιτροπή, που συστήθηκε από τον πρωθυπουργό για να δώσει λύσεις στο μείζον πρόβλημα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας, θα πρέπει μέχρι τον Μάρτιο να προτείνει δέσμη μέτρων, ενώ θα συνεδριάζει τακτικά και με τη συμμετοχή, ενδεχομένως, άλλων εκπροσώπων φορέων.

Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα ο κ. Ραγκούσης με τον νέο δήμαρχο Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης παρέδωσε τις προτάσεις του για το “καυτό” πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ για το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου στην καθαριότητα ανέφερε ότι θα περιμένει τη Δικαιοσύνη για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις του. Ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, είπε ότι το θέμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας είναι πολύ σοβαρό και τόνισε ότι “η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που μας ξεπερνά, γιατί το αφήσαμε για πολλά χρόνια”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment