PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αμοιβαία αποδεκτή λύση


Τις απόψεις και εκτιμήσεις όλου του πολιτικού φάσματος της Κύπρου για την πορεία του Κυπριακού άκουσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρης Δρούτσας.

Τις απόψεις και εκτιμήσεις όλου του πολιτικού φάσματος της Κύπρου για την πορεία του Κυπριακού άκουσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας στη Λευκωσία, είχε χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο Δημήτρης Δρούτσας έστειλε και πάλι μήνυμα προς την Άγκυρα “να κινηθεί άμεσα με την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων της και να συμβάλει με ειλικρίνεια στην ταχεία εξεύρεση μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού, η οποία θα βοηθήσει και την ευρωπαϊκή της πορεία”.

Ο κ. Δρούτσας, μιλώντας μετά τις συνομιλίες του με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού, ανέφερε ότι η επισκόπηση της πορείας των συνομιλιών και οι προοπτικές της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό αποτελούν πάντα τον πυρήνα των συζητήσεών μας.

Συζητήσαμε, όπως είναι φυσικό, και τις εξελίξεις στα κατεχόμενα, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη συνάντησή του με τον γγ του ΟΗΕ ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε:

“Το μήνυμα, νομίζω, είναι αυτονόητο, περιμένουμε από τον ΟΗΕ αντικειμενικότητα και να τηρήσει την αποστολή καλών υπηρεσιών”.

Ο κ. Δρούτσας, αφού εξέφρασε εμπιστοσύνη προς τον γγ του ΟΗΕ, τόνισε:

“Ένα, νομίζω, είναι το γεγονός – το οποίο είναι και ένα σαφές μήνυμα προς όλους και θα το τονίσω κι εγώ προσωπικά απέναντι στον ΓΓ του ΟΗΕ – , ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά και προσωπικά ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας έχει επιδείξει πολύ εποικοδομητική στάση, πολύ καλές προτάσεις με εποικοδομητικό πνεύμα”. Δυστυχώς, αυτό το εποικοδομητικό πνεύμα εμείς δεν το διακρίνουμε και δεν το διαπιστώνουμε και από την άλλη πλευρά, την πλευρά του κ. Έρογλου, σημείωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment