PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αμετακίνητοι οι απεργοί μετανάστες


Περισσότεροι από 100 μετανάστες απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας από το μέγαρο Υπατία και το Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία.

Περισσότεροι από 100 μετανάστες απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας από το μέγαρο Υπατία και το Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας ζήτησε τη μεταφορά όλων των μεταναστών σε νοσοκομεία, λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών, ωστόσο, οι μετανάστες εμμένουν στην απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα έως ότου νομιμοποιηθούν.

Εν τω μεταξύ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών προσήχθησαν νωρίς το απόγευμα, δύο νεαροί, συνοδοί μεταναστών απεργών πείνας μετά από μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Ερυθρού Σταυρού για παρεμπόδιση σίτισης.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ενώ οι απεργοί που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ζήτησαν να σιτιστούν, οι συνοδοί τούς παρεμπόδισαν.

Οι δύο φοιτήτριες, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, οι οποίες συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελία ότι παρεμπόδισαν δύο μετανάστες, που νοσηλεύονται στον «Ερυθρό Σταυρό», να καταναλώσουν φαγητό, αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων φοιτητριών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «όλα δείχνουν ότι αποφάσισε να αντιμετωπίσει την απεργία με την αστυνομική καταστολή».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «μετά την εντολή του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Ερυθρού Σταύρου, Αντώνη Ζαχάρωφ, να αφεθεί φαγητό στα τραπεζάκια των νοσηλευόμενων απεργών και την άρνηση των απεργών πείνας να το δεχτούν οι αλληλέγγυες συνοδοί δήλωσαν ότι τέτοιου είδους ιατρικές πρακτικές συνιστούν βασανιστήριο και φέρνουν στη μνήμη τις αποφράδες ημέρες των γιατρών του Βιντέλα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment