PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αμείλικτοι στη φοροδιαφυγή


“Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

“Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από το στιγμή που θα τηρείται ο νόμος.

Σε ομιλία του, το πρωί, σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο ΣΔΟΕ, ο υπουργός χαρακτήρισε “κομβικό” τον ρόλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και προανήγγειλε την ενδυνάμωσή του, ώστε να τιμωρούνται όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν.

Επανέλαβε δε, ότι αναδιοργανώνεται το σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση τομέων, στους οποίους παρουσιάζονται ελλείψεις.

Ειδικά για τον κλάδο των εφοριακών, ο υπουργός είπε ότι αυτός ταλαιπωρείται από φαινόμενα και άτομα που δεν τιμούν το λειτούργημά τους και ζήτησε την απομόνωσή τους, λέγοντας ότι αυτές οι περιπτώσεις των επίορκων θα έρθουν στην επιφάνεια.

Αναφερόμενος στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι πολίτες ζητούν να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει και “για εμένα αυτό αποτελεί αρχή, κανόνα και οδηγό πορείας”.

Από την πλευρά του, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι “το 2011 θα βγουν στο φως και θα “τελειώσουν” περιπτώσεις μείζονος σημασίας”.

Στα 19,454 δισ. ευρώ περιορίστηκε το 2010 το έλλειμμα, σε δημοσιονομική βάση, του κρατικού προϋπολογισμού και, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών “τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν προς το καλύτερο τις εκτιμήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη, όπως αποτυπώνονται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2011 και δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός των συνολικών δημοσιονομικών στόχων του μνημονίου για το 2010”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2010, το έλλειμμα σε δημοσιονομική βάση είναι περίπου 1,2 δισ. ευρώ χαμηλότερα από αυτό που προβλέπεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2011 και περιορίστηκε στα 19,454 δισ. ευρώ, από 30,871 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009, σημειώνοντας μείωση κατά 37%, έναντι εκτίμησης για ετήσια μείωση κατά 33,2%.

Πάντως, στον περιορισμό του ελλείμματος συνετέλεσε κυρίως η περιστολή των δαπανών (πρωτογενών και δαπανών Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων). Αντίθετα, η αύξηση των καθαρών εσόδων υπολείπεται από τον στόχο που είχε τεθεί.

“Πακέτο” με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, θα πάει το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους 110 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment