PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Tσίπρας: Συμβουλευτικός ο ρόλος της Κομισιόν


«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στο πλαίσιο κάποιου μνημονίου, δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά συμβουλές» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας την απορία του για τη «σύγχυση» που μεταφέρεται – όπως είπε – από μέρους ελληνικών ΜΜΕ.

«Είμαστε συνεργάτες και δεν βρισκόμαστε στο σημείο που ήμασταν, όταν εσείς ήσασταν οι δανειστές και εμείς οι δανειζόμενοι» είπε, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν βρίσκονται «σε αγαστή συνεργασία» και εργάζονται με κοινό στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η ελληνική τα τελευταία χρόνια αποδίδουν καρπούς και «αυτό είναι καλό σημάδι». «Είμαστε σε καλό δρόμο» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία είναι στη φάση της ανάκαμψης, ότι παρουσιάζει σημαντικές επιδόσεις και ότι η ανεργία μειώνεται.

«Η Κομισιόν θέλει να χτίσει ένα success story στην Ελλάδα» είπε, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές γιατί έχουν κοινά συμφέροντα.

«Ελπίζω και αναμένω ότι τον Μάρτιο θα υπάρχουν σημαντικά, θετικά αποτελέσματα και αυτό θα αποτελέσει ξεκάθαρο σημάδι προς τις αγορές που θα δείξει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» σημείωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα βρεθούν εποικοδομητικές λύσεις.

Έμφαση στις εκκρεμότητες

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που παραμένουν στις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή το ζήτημα των λιγνιτικών μονάδων και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Σε ό,τι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες ο Επίτροπος σημείωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Για τον νόμο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη είπε ότι υπάρχει συναντίληψη ότι τα κριτήρια πρέπει να επικεντρωθούν σε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το νέο πλαίσιο. «Πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να καθορίσουμε αυτά τα κριτήρια και να διασφαλίσουμε ότι θα προστατευθεί ο τραπεζικός τομέας ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση με τα κόκκινα δάνεια» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος στο επόμενο Eurogroup στις 11 Μαρτίου, οπότε και θα ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης. «Αυτό θα αποτελέσει ένα ξεκάθαρο σήμα προς τις αγορές ότι η Ελλάδα είναι στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» επανέλαβε, προσθέτοντας ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση» και ότι «υπάρχει ισχυρή βούληση από τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment