PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Με σταυρό οι ευρωεκλογές


Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με σταυρό, μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαΐου, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, τόνισε πως οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Σε ό,τι αφορά την ψήφο των ομογενών, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι αναμένεται το πόρισμα της σχετικής επιτροπής και θα ακολουθήσει σύντομα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. «Αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο θα προλάβουμε, το πιθανότερο», πρόσθεσε.

Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί με τη Ν.Δ. στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση ότι οι ομογενείς θα εκλέγουν βουλευτές Επικρατείας και ότι η αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου θα γίνει στην επόμενη Βουλή.

Για το ζήτημα της ιθαγένειας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το αντιμετωπίζει «με διάθεση παραπληροφόρησης».

Σε ό,τι αφορά το «σπάσιμο» των μεγάλων δήμων, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί τη Δευτέρα και θα ψηφιστεί την Τρίτη, ενώ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα συγκροτηθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και «θα δει πού υπάρχουν δυσλειτουργίες για να αντιμετωπιστούν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment