PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω


Η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο με θετική ρύθμιση για το δημόσιο χρέος και είναι πλέον ελκυστικός επενδυτικά τόπος ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπου επανέλαβε κατηγορηματικά ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

«Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω και τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και της μεγάλης προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της λιτότητας και τη σκληρή περίοδο της κρίσης και της επιτροπείας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ανησυχούμε από τις εξωγενείς αναταράξεις, λόγω του «μαξιλαριού» που έχουμε εξασφαλίσει ώστε μέσω αυτού να μην είναι απαραίτητη η προσφυγή στις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι εισήλθαμε στην κανονικότητα, καταθέτοντας μεθαύριο στην Κομισιόν, όπως όλες οι χώρες της Ε.Ε. τον προϋπολογισμό μας, με το μίγμα της δικής μας πολιτικής, που όχι μόνο πιάνει τους στόχους, αλλά δίνει οικονομικά περιθώρια για θετικά μέτρα.

Κατηγορηματικός ήταν επίσης ο πρωθυπουργός ότι δεν θα υπάρχουν πια μέτρα, αλλά θα υπάρχουν αντίμετρα. Η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή και θα νομοθετήσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο ίδιος από το βήμα της 83ης ΔΕΘ τόνισε. Ταυτόχρονα σημείωσε πως η νομοθέτηση των μέτρων στη Βουλή «θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τής διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους».

«Εδώ και δυο χρόνια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μας λένε ότι όχι μόνο δε θα βγούμε από τα μνημόνια αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο… Θα τους φέρουμε, λοιπόν, να ψηφίσουν τα μέτρα του ”τέταρτου μνημονίου” που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα, ένα. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα», είπε χαρακτηριστικά.

«Το δράμα του κ. Μητσοτάκη»

Επιτιθέμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι «το μεγάλο δράμα του κ. Μητσοτάκη είναι που έβαλε όλα τα λεφτά του στο μαύρο της καταστροφής και τώρα που η Ελλάδα ανακάμπτει ξέμεινε από επιχειρήματα»

«Γιατί όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης δεν του είναι εύκολο να αλλάξει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα δε κρύβεται και στους εταίρους μας. Που τη βλέπουν και μας ακούνε πια, γιατί έχουμε ανακτήσει την εμπιστοσύνη μέσα από τις πράξεις και την αξιοπιστία μας. Που την έχουμε αποδείξει», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου αναφέρθηκε, «φωτογραφίζοντας» και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, σε «ορισμένους κατ’ εξακολούθηση διαψευδόμενους από τις εξελίξεις εγχώριους θεσμικούς παράγοντες», που, όπως είπε, «επιμένουν στις κινδυνολογικές παρεμβάσεις» και τους συνέστησε «για το δικό τους καλό και για τη δική τους εναπομείνασα αξιοπιστία να είναι λίγο προσεχτικοί πια».

«Τη μια μας είπαν ότι αν δε κάνουμε 4-5 επιπλέον και μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις δεν θα βγούμε στις αγορές και τελικά βγήκαμε όχι μία αλλά τρείς φορές στις αγορές με επιτυχία. Την άλλη μας είπαν ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει καθαρή έξοδο και χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή νέο κεκαλυμμένο μνημόνιο. Διαψεύστηκαν κι εκεί παταγωδώς. Και τώρα επιμένουν στην ίδια γραμμή, ζητώντας ουσιαστικά να κοπούν εκ νέου οι συντάξεις που οι ίδιοι στο παρελθόν έκοψαν καμιά σαρανταριά φορές. Θα διαψευστούν εκ νέου. Και πάλι παταγωδώς», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Μοναδική και αναντικατάστατη ευκαιρία για ΠΓΔΜ

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία μοναδική και αναντικατάστατη ευκαιρία για τους δυο λαούς και για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, είπε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα προς την ΠΓΔΜ σε περίπτωση που δεν την ψηφίσουν.

«Αν οι γείτονές μας την απορρίψουν πρέπει να γνωρίζουν και θα το πω με ειλικρίνεια δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς οργανισμούς ή αμυντικές συμμαχίες στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει».

Και διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας: Διότι αν δεν αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία, θέλω να είμαι σαφής, η Ελλάδα δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Δεν πρόκειται να δεχτεί την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. ή σε άλλο διεθνή οργανισμό, ή σε οποιοδήποτε σχήμα αμυντικής συνεργασίας με συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Ψηφίζοντας Μητσοτάκη… θα βγει ο Όρμπαν»

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές παρατήρησε ότι η Ευρωπαϊκή Δεξιά δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, διότι ένα κομμάτι της επιμένει μονότονα να υπερασπίζεται πολιτικές που υπονόμευσαν και υπονομεύουν τη συνοχή και την πορεία της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, ενώ ένα άλλο τμήμα της προσδένεται στο άρμα της ακροδεξιάς.

«Είναι λοιπόν σαφές, ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αν στην Ελλάδα ψηφίσεις Μητσοτάκη, στην Ευρώπη θα βγει ο Όρμπαν. Δηλαδή, η Ευρώπη του νεοφονταμενταλισμού, των κλειστών συνόρων, η Ευρώπη φρούριο, που βαδίζει αργά αλλά σταθερά προς τη διάλυση της» υπογράμμισε.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Η σημερινή κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. να καταθέσει αν θέλει πρόταση δυσπιστίας, «και να μετρήσουμε εκεί, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment