PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο στην Υγεία


Στη «μεγάλη μάχη» που έδωσε η κυβέρνηση «για να αναστήσει το σύστημα της δημόσιας υγείας» αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου στη Λευκάδα, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας.

«Στηρίξαμε με 19.000 προσλήψεις το δημόσιο σύστημα Υγείας, όταν είχαμε μόνο αποχωρήσεις. Έχουμε ήδη εξαγγείλει και υλοποιούμε ένα σχέδιο ώστε τα επόμενα τέσσερα χρόνια να έχουμε επιπλέον 10.000 προσλήψεις στο εθνικό σύστημα υγείας. 2.500 κάθε χρόνο από το 2019 έως το 2022» είπε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σταματήσει το «πάρτι» στον χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. «Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια ώστε να μην μπορεί ο λαός να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στην αντίληψη που υπήρχε «ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει». «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή» επισήμανε για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση άνοιξε «τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας».

«Καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωσπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα έργα μας είναι όμορφα όχι οι φάτσες μας. Ωραία είναι τα έργα μας και η προσπάθεια μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς» είπε όταν ένας εκ των παρευρισκόμενων φώναξε προς τον Πρωθυπουργό: «Είσαι ο πιο ωραίος».

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι «σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας» και εξήρε το έργο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη «γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς».

«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία δεν είχαμε πάντα εμείς τη δυνατότητα να παίρνουμε τις αποφάσεις Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και μια κοινωνία λεηλατημένη. Από εδώ από τα Ιόνια νησιά δώσαμε τον Αύγουστο του 2018, το μήνυμα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και μπορούμε με ελεύθερα τα χέρια να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η κυβέρνση «έχει όραμα και σχέδιο να ανασυγκροτήσει το κοινωνικό κράτος, το σύστημα Υγείας για τους πολλούς για τους οποίους έχουμε υποχρέωση να δουλεύουμε».

«Είμαι ευτυχής που μπορώ ως Πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα».

Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λευκάδος είπε ότι «η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς». Σημείωσε ακόμη πως «κάναμε δεκτό αίτημα των κοινωνικών φορέων του νησιού να ονομάσουμε το νέο νοσοκομείο “Ξενοφώντας Γρηγόρης”» από τον γιατρό «που υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και με αφοσίωση». Όπως είπε, ο Ξενοφώντας Γρηγόρης μετά την εισβολή των ναζί ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση από τη θέση του γραμματέα του ΕΑΜ Λευκάδας. Φυλακίστηκε από το κατοχικό κράτος και από το μετεμφυλιακό κράτος και εκλέχτηκε βουλευτής με την ΕΔΑ το 1963 και το 1964 και στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε. «Αγάπησε τη Λευκάδα είτε αγωνιζόμενος κατά του κατακτητή είτε φορώντας τις χειροπέδες της μισαλλοδοξίας. Αφιέρωσε τη ζωή του για τους πολλούς» κατέληξε.

Μετά τα εγκαίνια ο κ. Τσίπρας μετέβη στην πόλη της Λευκάδας, όπου περπάτησε στο κέντρο. Στη διάρκεια της περιοδείας του συνομίλησε με καταστηματάρχες, θαμώνες και περαστικούς που έκαναν την βόλτα τους εκείνη την ώρα.

Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα από την ανθρώπινη ζωή

«Δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα από την ανθρώπινη ζωή και μέριμνα της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει ίσους όρους και ίσες δυνατότητες πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα και ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των πολιτών σε αυτή τη χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την πέμπτη βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Ακτίου.

«Σήμερα εγκαινιάζοντας την τρίτη βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο, την τελευταία τετραετία, κάνουμε πράξη το όραμά μας να καλύψουμε όλη τη δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά αλλά και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε, «οι νησιώτες και όσοι διαμένουν σε ορεινά χωριά είχαν για πάρα πολλά χρόνια μια εγγενή ανισότητα καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

«Αποτελούσε για μας πρώτη μέριμνα να διασφαλίσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό και να μειώσουμε τόσο το χρόνο, όσο και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Προσπαθήσαμε να συνεργαστούν τα υπουργεία Υγείας και Άμυνας» συνέχισε, δηλώνοντας «υπερήφανος που αυτά τα χρόνια καταφέραμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όχι μόνο την αποτρεπτική τους ικανότητα που είναι πανθομολογούμενη, αλλά να αξιοποιήσουμε τις δυνατότης και τις δυνάμεις προκειμένου να προσφέρει και κοινωνικό έργο δίπλα στον άνθρωπο».

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

O Πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που προσφέρει το ελικόπτερο που βρίσκεται στη δύναμη της βάσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment