PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής


Με μια σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία του ευρωκοινοβουλίου παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το ψηφοδέλτιο του κόμματος με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Με μια σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και υποψήφιος για την προεδρία του ευρωκοινοβουλίου παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το ψηφοδέλτιο του κόμματος με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές χαρακτηρίζοντάς το ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του άφησε αιχμές για άλλους συνδυασμούς όπως αυτόν της Ελιάς αλλά και για το Ποτάμι, λέγοντας ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που «δεν προσφέρει κλάδο Ελιάς σε όσους κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα. Δεν προσφέρει την ασπίδα του life style και του “ας το πάρει το Ποτάμι” στους αίτιους και στις αιτίες της καταστροφής».

«Είναι ψηφοδέλτιο αλήθειας και μάχης» είπε και πρόσθεσε πως όταν οι άλλοι κατάρτιζαν ψηφοδέλτια με ένα «αποφασίζουμε και διατάζουμε» στο ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν, ενίοτε διαφωνούσαν, βασανίστηκαν, αλλά όπως είπε το αποτέλεσμα κάνει το κόμμα υπερήφανο.

Μάλιστα έκανε λόγο για ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει αποτελεσματικά, την εμπειρία και τη συλλογική σοφία, με την αγωνιστικότητα και το ριζοσπαστισμό.

Στο ψηφοδέλτιό του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε εκφράζονται και εκπροσωπούνται η αντίσταση, η αντιδικτατορική πάλη, τα δημοκρατικά κινήματα, τα σκιρτήματα λαϊκής πρωτοβουλίας, οι συλλογικότητες, η εργατική τάξη, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι γυναίκες, η κοινωνική αλληλεγγύη.

«Όλοι οι μεγάλοι και μικροί αγώνες των καιρών μας. Αλλά και η σύγχρονη ιστορία των αγώνων του λαού μας» είπε.

Επίθεση στην Κυβέρνηση

«Έλληνες σηκωθείτε να τελειώνουμε με τα ψέματα με τους Μπαλτάκους. Με την ακροδεξιά του Μαξίμου με το φασισμό. Με τη διαπλοκή με το σάπιο πολιτικό σύστημα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας ανεβάζοντας τους τόνους κάνοντας λόγο για ένα κράτος εχθρικό.

Χαρακτήρισε ψέμα και ψεύτες όσους μιλούν για πλεόνασμα.

Είναι ψεύτες, είπε, όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι βγήκαμε από τις αγορές με χρέος 120% και ξαναμπήκαμε σε αυτές με χρέος 175%.

«Είναι ψεύτες όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπήκαμε στο μνημόνιο επειδή το έλλειμμα ήταν 14% και βγαίνουμε τώρα που ο έλλειμμα είναι 13,5%» συνέχισε.

Επανέλαβε ότι ετοιμάζεται και τρίτο μνημόνιο που φέρνουν στη Βουλή με τη συνήθη διαδικασία του κατεπείγοντος αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο που όπως είπε, επιβάλλει νέα αβάσταχτα μέτρα.

«Όλη η Ευρώπη γελάει με τα παραμύθια τους. Και γελάει πιο πολύ ο συνεταίρος του Σαμαρά και του Στουρνάρα, η GOLDMAN SACHS, που έστησε μαζί τους την παράσταση των αγορών και κέρδισε εκατομμύρια από το δικό μας υστέρημα» είπε.

Ακόμη διερωτήθηκε για το εάν «η δημοκρατική ομαλότητα και η πολιτική σταθερότητα είναι ασφαλείς στα χέρια του κυρίου Σαμαρά, του κυρίου Μπαλτάκου, της ακροδεξιάς σέχτας του Μαξίμου και των μαύρων συνομιλητών τους της εγκληματικής Χρυσής Αυγής;».

«Δεν θα ξεχαστεί τίποτα»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην οργή των πολιτών και διαβεβαίωσε στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ότι «τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί».

Επανέλαβε ότι «όσοι παρανόμησαν χαρίζοντας στους ολιγάρχες τις τράπεζες που αναπνέουν ακόμα χάρη στα δισεκατομμύρια που χρεώνονται στους πολίτες. Όσοι εγκλημάτησαν ξεπουλώντας με ύποπτες διαδικασίας δημόσιο πλούτο. Όσοι εκβίασαν ανθρώπους, βίασαν το περιβάλλον και παραβίασαν τους νόμους της χώρας θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Θα κριθούν από τη δικαιοσύνη».

«Αφήστε τον καναπέ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν την οργή τους πολιτική πράξη και να μην πέσει στην παγίδα του καναπέ, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή της πιο σκληρής πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα.

«Δώστε μια και μόνη εντολή στη συγκυβέρνηση της υποτέλειας: φύγετε. Μια και μόνη εντολή προς τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Φύγετε» είπε και ζήτησε στην να δοθεί στην Αριστερά η δυνατότητα να δείξει πώς κατανοεί και σήμερα όπως και χθες τι σημαίνει αφοσίωση στην υπόθεση του λαού και της πατρίδας.

«Θα τα καταφέρουμε»

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στις αμφιβολίες που υπάρχουν μεταξύ πολλών για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει.

«Θα τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα από κείνους που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση» είπε και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ ότι στον ίδιο δρόμο θα επιμείνουμε. Δεν θα σας προδώσουμε ποτέ, όπως άλλοι. Και το ψηφοδέλτιο μας αποτελεί άλλη μια εγγύηση γι’ αυτό».

Ακύρωση μνημονίων

«Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την ανατροπή που ταυτίζεται με την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Με τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας. Με την ακύρωση των μνημονίων και των 400 εφαρμοστικών τους νόμων. Με την ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Με την κατάργηση κάθε μέτρου που έχει οδηγήσει σε εργασιακό μεσαίωνα» είπε.

«Όλη η Ευρώπη μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας στην διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην περιοδεία του στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι όλη η Ευρώπη μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και πως περιμένει από αυτόν να «ανάψει τη σπίθα της αλλαγής».

Καταφέρθηκε εκ νέου στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στον Γ. Σόιμπλε και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους που όπως τόνισε επιβάλλουν τις πολιτικές τους και έθεσε το δίλλημα: «Στις ευρωεκλογές, συνεπώς, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε. Με την Ελλάδα που ορίζει τον εαυτό της, ή με την Ελλάδα που ορίζει η κυρία Μέρκελ».

Στον ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν ελπίδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι που υποφέρουν από τις πολιτικές της κυρίας Μέρκελ και της ευρωπαϊκής ιερής συμμαχίας. Κι εμείς υποσχόμαστε να μην τους απογοητεύσουμε. Ούτε τους Έλληνες, ούτε τους Ευρωπαίους, τόνισε.

«Δεν θα τους απαγοητεύσουμε»

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν ελπίδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι και υποσχέθηκε να μην τους απογοητεύσει.

Για τον Μ. Γλέζο

Εξάλλου, είπε, έχουμε μαζί μας τον Μανώλη Γλέζο, συνέχισε,«τον άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι ακόμα και οι σιδερόφρακτοι είναι ανίσχυροι μπροστά στη θέληση των λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, και πρόοδο.

«Που είναι έτοιμος και ακούραστος να μας οδηγήσει να διεκδικήσουμε ανυποχώρητα αυτό που η Γερμανία χρωστάει, όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Άλμα στο φως

«Η Ευρώπη ή θα κάνει ένα άλμα προς το φως, προς τη δημοκρατία και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, ή θα την καταπιεί ο σκοτεινός μεσαίωνας στον οποίο την οδηγούν. Γι’ αυτό και επείγει να απαντήσουμε και να αντεπιτεθούμε. Να μετατρέψουμε αυτές τις ευρωεκλογές στην αρχή μιας νέας στην αρχή μιας νέας πορείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment