PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Χθες η πρώτη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση


Για μια «πρώτη μεγάλη, μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές», κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του για τη χθεσινή πορεία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

«Χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στη πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, τη καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου ‘επιτελικού’ κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας. Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν» έγραψε σε ανάρτησή του σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχθηκε.

«Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με ‘μπαχαλάκηδες’, αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές» συνεχίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να καταλήξει: «Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά».

Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε χθες με καυστικό τρόπο τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στην πορεία του Πολυτεχνείου: «Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη “Μεγάλη Βρετανία”. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα» ανέφερε σε σχόλιό της.

Καυστική ήταν και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιο της Ν.Δ. για τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο. «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο» αναφέρουν πηγές του κόμματος. «Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγάλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας. Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού» συμπληρώνουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment