PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν με την ΠΓΔΜ


Για πολύ ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, πρόκειται για μία πολύπλοκη διαπραγμάτευση. «Έχουμε διανύσει αρκετή απόσταση αλλά μένει ακόμη δρόμος. Είναι μια δύσκολη διαδικασία εξετάζουμε βήμα προ βήμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα μένουν αρκετά ζητήματα, παρά την πρόοδο που είχε επιτευχθεί το περασμένο Σάββατο, κατά τις διαπραγματεύσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι με τον σκοπιανό πρωθυπουργό συναντήθηκε χθες το βράδυ σε μια συνάντηση που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Χρειάστηκε να ξενυχτήσουμε χθες και σήμερα να ξανασυναντηθούμε», σημείωσε, ενώ παράλληλα, τόνισε πως ίσως πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση στις αρχές Ιουνίου.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποια πρόταση ονόματος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι εξετάζονται ορισμένες προτάσεις, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ή κατάληξη σε συγκεκριμένο όνομα.

Αναφορικά με το χθεσινό άτυπο Συμβούλιο καθώς και τη σημερινή σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως έγιναν εξαιρετικά σημαντικές συνομιλίες «με μεγάλο αντίκτυπο, όπου αναδείχθηκε η θετική ευρωπαϊκή ατζέντα».

Παράλληλα, μίλησε για αναβάθμιση του γεωπολιτικού και οικονομικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή. Όπως είπε βασικός στόχος της Ελλάδας, τώρα που βγαίνει από την οικονομική κρίση και καταφέρνει να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, είναι «να ανακτήσουμε ένα ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment