PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Το νερό και η ενέργεια θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο


Υπό δημόσιο έλεγχο θα μείνουν το νερό και η ενέργεια διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε στο δημαρχείο της Πάτρας με τους πέντε δημάρχους της Αχαΐας και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην παράδοση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Κορίνθου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Αχαΐα και για την Πάτρα, διότι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή ξεκόλλησε, προχώρησε πολύ γρήγορα και ολοκληρώνεται», προσθέτοντας ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό και περήφανοι που το καταφέραμε».

Σχετικά με τον σιδηρόδρομο είπε ότι «σχεδιάζουμε την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και τη διασύνδεση με γρήγορο τρένο στη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα, αλλά και την υπογειοποίηση του δικτύου σε ένα μεγάλο κομμάτι που περνάει από το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είπε ότι «σχεδιάζουμε παρεμβάσεις, όπως το τραμ και η απόδοση χωρών στη δημοτική αρχή για να προσφερθούν στους πολίτες». Επιπλέον, τόνισε ότι «έχουμε σχέδια σε σχέση με το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και την υδροδότηση πολλών περιοχών».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα των χρεών της παλιάς ΠΑΕ Παναχαϊκή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μία τροπολογία στη Βουλή, για να λυθεί το πρόβλημα».

Στη συνάντηση στο δημαρχείο της Πάτρας μετείχαν οι δήμαρχοι Πατρών Κώστας Πελετίδης, Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής και Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, οι οποίοι έθεσαν στον πρωθυπουργό μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τις περιοχές τους. Ακόμη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment