PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τα τείχη


Η λύση του προσφυγικού δεν είναι να οικοδομούμε φράκτες, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., με αντικείμενο το μεταναστευτικό και τις σχέσεις Βρετανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, «καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις κρίσεις παράλληλα: τη χρηματοπιστωτική κρίση, την κρίση ασφάλειας και την προσφυγική κρίση.

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε αλληλεγγύη, αλλά ενωμένοι και αλληλέγγυοι παντού, όχι μόνο στη βορειοδυτική πλευρά της Ευρώπης, αλλά και στην νοτιοανατολική και στη μεσογειακή πλευρά της» πρόσθεσε και τόνισε:

«Η λύση στην προσφυγική κρίση δεν είναι το χτίσιμο φραχτών και η προώθηση του ρατσισμού στην Ευρώπη. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία. Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν μπορεί να είναι μόνο για κάποιους και για κάποιους άλλους “α λα καρτ”».

Λίγη ώρα μετά την προσέλευσή του, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σόμποτκα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση αφορά το προσφυγικό και πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Τσέχου πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μισή ώρα, συζητήθηκε το προσφυγικό και εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment