PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ.Τσίπρας: «Πτωχευμένοι τραπεζίτες κυβερνούν τη χώρα»


Ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του κόμματός για την Αγροτική Τράπεζα.

Την αγανάκτησή του γιατί «βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαδικασία εν κρυπτώ εκποίησης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, καταστρατήγησης στοιχειωδών κοινοβουλευτικών διαδικασιών και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο», εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του κόμματός για την Αγροτική Τράπεζα.

Αναπτύσσοντας τον προβληματισμό του για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της ΑΤΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το αν το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας θα είναι μοχλός ανάπτυξης, μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση ή θα είναι μια «μαύρη τρύπα», όπου ο δημόσιος πλούτος θα πηγαίνει βορά στις ανάγκες των τραπεζιτών και το κόστος θα πηγαίνει στις πλάτες του ελληνικού λαού, είναι πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του στην κυβερνητική πολιτική τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που προδίδει ότι αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, δεν είναι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων. Αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, είναι μια ομάδα πτωχευμένων τραπεζιτών οι οποίοι παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις, διατηρούν ζωντανές τις τράπεζές τους με ζεστό δημόσιο χρήμα και προχωρούν σε αποφάσεις οι οποίες προκαλούν τους Έλληνες πολίτες».

Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του θα σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και στην εκποίηση κερδοφόρων συνεταιριστικών επιχειρήσεων όπως η «Δωδώνη» και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του, ότι «πολύ σύντομα αυτοί οι αγώνες θα είναι νικηφόροι».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις επικρίσεις του κατά του πρωθυπουργού τονίζοντας ότι εδώ δεν κρύβεται μόνο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά πρώτος κρύβεται ο πρωθυπουργός, γιατί δεν έρχεται να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, η αγροτική οικονομία μπορεί να γίνει ένας πυλώνας ανάπτυξης και προσέθεσε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας οφείλει να τα αξιοποιήσει σε μια προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης.

«Εκεί είναι η σκέψη μας, εκεί είναι το μέλημά μας, δεν είμαστε στη Βουλή μόνο για να ασκούμε αντιπολίτευση ούτε θα παίξουμε το ρόλο του εισαγγελέα. Αυτόν το ρόλο πολύ σύντομα θα κληθούν κάποιοι να τον αναλάβουν. Θα τον αναλάβουν αυτοί οι οποίοι θεσμικά έχουν αυτόν τον ρόλο. Πολύ σύντομα, πιστέψτε με», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα ασχοληθούν με τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων οι θεσμοί που πρέπει να ασχοληθούν, δηλ. αυτοί της δικαιοσύνης. Ωστόσο, πρόσθεσε, «αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Δική μας δουλειά, όμως, θα είναι να μπορέσουμε μέσα από τα ερείπια να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγική δυνατότητα της πατρίδας μας».

Επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΤΕ

Η ΝΔ αποδοκιμάζει τον Αλέξη Τσίπρα για τη σημερινή παρέμβασή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας.

«Ο μόνος σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν έχει καταλάβει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα και μεταρρυθμίσεις, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί οπαδοί της δραχμής. Θα μπορούσαν σε άλλο πλανήτη να διεκδικούν Nόμπελ Oικονομίας», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment