PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Προτεραιότητα η παραγωγική ανασυγκρότηση


Η ολοκλήρωση αυτού του έργου έπειτα από πολλά χρόνια έρχεται να δείξει ότι η χώρα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της, μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας τον οδικό άξονα Κορίνθου – Πατρών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η ολόκληρωση του έργου δείχνει ότι ανοίγουν δρόμοι μπροστά μας, ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο της χώρας, ανοίγει παράλληλα και ο δρομος για να μπορέσουμε να βγούμε σύντομα από την πολυετή επιτροπεία.

«Προτεραιότητα η παραγωγική ανασυγκρότηση»

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ο ορίζοντας εξόδου από την κρίση, από τη μακρόχρονη περιπέτεια της λιτότητας και της επιτροπείας είναι πλέον ορατός και σε αυτό το πλαίσιο η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου θα είναι η άμεση προτεραιότητα, με κριτήριο το δημόσιο όφελος και με τη δημιουργία υποδομών που θα τις καρπώνονται οι πολλοί.

Η εικόνα μιας χώρας που παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις του λαού καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της, δεν είναι μια εικόνα χώρας που βρίσκεται σε παρακμή, αλλά η εικόνα μιας χώρας που καταφέρνει να πατάει στα πόδια της και να κοιτά το μέλλον, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «όλες αυτές τις δύσκολες μέρες και την περίοδο της δύσκολης διαπραγμάτευσης, με πολλούς να παριστάνουν τις Κασσάνδρες, σπεύσαμε να δουλέψουμε σκληρά».

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για έργο που εκσυγχρονίζει το οδικό δίκτυο της χώρας, κάνοντας την απόσταση της Πάτρας από Αθήνα 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ σημείωσε πως ο δρόμος παραδίδεται έγκαιρα, για να έχουμε μια ασφαλή πασχαλινή έξοδο.

«Ξεκολλήσαμε τα έργα»

Τόνισε πως ένας και μοναδικός είναι ο ιδιοκτήτης των έργων, ο ελληνικός λαός, ενώ σημείωσε πως «καταφέραμε έργα που είχαν βαλτώσει να τα ξεκολλήσουμε», προσθέτοντας πως «αποδείξαμε ότι ο τρόπος να προχωρούν τα έργα, ακόμη και σε κρίση, είναι να υπάρχει πολιτική βούληση και συναντίληψη».

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση σε προηγούμενες κυβερνήσεις που, όπως είπε, δεν ολοκλήρωσαν, όπως έπρεπε, οδικά έργα, χωρίς να αναλάβουν το παραμικρό μερίδιο ευθύνης, και στα κόμματα τα οποία συμμετείχαν σε αυτές και τα οποία σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία τα ολοκλήρωσε και τα εγκαινιάζει.

«Τα έργα που ολοκληρώνονται και παραδίδονται, έχουν πολλούς πατεράδες, αντιθέτως τα έργα που σκαλώνουν, τα έργα που βαλτώνουν, τα έργα που υπερκοστολογούνται, τα έργα που δεσμεύονται και δεσμεύουν χειροπόδαρα το ελληνικό Δημόσιο, διότι έχουν προβληματικές συμβάσεις, αυτά τα έργα δυστυχώς, δεν έχουν κανένα πατέρα. Και κανείς δεν έχει κάνει ποτέ αυτοκριτική σε αυτό τον τόπο. Κανείς δεν έχει αναλάβει το παραμικρό κομμάτι της ευθύνης για το πώς για χρόνια τώρα αυτές οι συνθήκες της υπερκοστολόγησης, των συμβάσεων που έδεναν το δημόσιο συμφέρον χειροπόδαρα, δεν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Είναι μια συζήτηση που κάποτε πρέπει να την κάνουμε σοβαρά, διότι δεν αφορά μόνο το χθες αφορά και το αύριο» πρόσθεσε.

Κάνοντας λόγο για γιορτινή μέρα για τη δυτική Ελλάδα, είπε πως ολοκληρώνεται ένα έργο που πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, ενώ τόνισε πως δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως ο νέος δρόμος φέρνει τη δυτική Ελλάδα και την πύλη του λιμανιού της Πάτρας πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη πως προτεραιότητα είναι και η υλοποίηση του δρόμου Πάτρας-Πύργου. Όπως είπε, οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και προχωρά η δημοπράτηση.

Σιδηροδρομικό δίκτυο

Τονίζοντας πως η ανάπτυξη ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας, ανακοίνωσε ότι προχωράμε στην ανάπτυξη διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Πάτρας.

Ανέφερε ακόμη ότι στην Πάτρα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για το νέο λιμάνι και μελετώνται προτάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

Προσλήψεις στα νοσοκομεία της Αχαΐας

Παράλληλα επισήμανε πως η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην κοινωνική πολιτική για το νομό Αχαΐας και έτσι θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής και σε αύξηση των κονδυλίων για τη λειτουργία τους.

Γενικότερα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «την πιο σκληρή περίοδο της κρίσης ανεβάσαμε την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων στο 98%» και καταλήγοντας σημείωσε: «Ο δρόμος ανοίγει. Ανοίγει και ο δρόμος προς το μέλλον για τη χώρα».

Χρ. Σπίρτζης: Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας

«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα». «Εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment