PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Πού είναι η ανάπτυξη 4%, οι πολλές και καλές δουλειές;


Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για εξαπάτηση του ελληνικού λαού με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά και τους ισχυρισμούς στον προϋπολογισμό για ισχυρή ανάπτυξη και απασχόληση. Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και η απορρύθμιση.

«Δεν μπορούμε να έχουμε διατηρήσιμη ανάπτυξη, εάν δεν έχουμε δίκαιη ανάπτυξη, εάν δεν υπάρχει προοπτική ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων και δεν τηρούνται τα δικαιώματά τους» είπε ο κ. Τσίιπρας, υπογραμμίζοντας πως: «Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση στην αγορά εργασίας, καταλαβαίνουν ότι η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ήταν προσπάθεια να ωραιοποιήσει τη κατάσταση».

Τα στοιχεία της Κομισιόν, συνέχισε, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους προεκλογικούς για ανάπτυξη 4% ακόμη και τους ισχυρισμούς στον προϋπολογισμό για ανάπτυξη 2,8% και τους προσγειώνουν στο 2,4%, ενώ βλέπουν ανάπτυξη 2% για το 2021.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ οι ιδεολογικές διαφορές με τη Ν.Δ. είναι πολύ μεγάλες. «Εσείς πιστεύετε ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων της εργασίας, την απορρύθμιση και τη μείωση των μισθών» τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Δεν είδαμε ούτε τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, ούτε τους αναπτυξιακούς ρυθμούς 4%, ούτε πολλές και καλές δουλειές… Αντιθέτως από τον Αύγουστο και μετά πετύχατε διαρκή αρνητικά ρεκόρ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος Εργάνη. Εσείς εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Όσο και εάν μειώσεις τη φορολογία στα κέρδη, εάν η πολιτική σου δεν είναι πολιτική της ενεργού ζήτσηης, εάν δεν αυξηθεί ο κατώτατος και ο μέσος μισθός».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μέσα από άσχετη τροπολογία» υιοθέτησε τις πιο σκληρές εργοδοτικές πρακτικές, κατήργησε δικαιώματα και διέλυσε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων. Σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση υλοποιεί αυτό που το ΔΝΤ δεν πέτυχε: τη δημιουργία ζωνών φθηνής εργασίας.

«Ο Τόμσεν συνταξιοδοτήθηκε, αλλά το πνεύμα του είναι εδώ. Η Θάτσερ είναι εδώ στις καρδιές και τις πολιτικές σας» είπε χαρκατηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση μεταξύ άλλων μείωσε και τα πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Εγκάλεσε δε την κυβέρνηση ότι στην πραγματικότητα καλεί τους εργοδότες να μην τηρούν ωράριο και άλλες εργασιακές ρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment