PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της Καισαριανής


«Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο, υπογραμμίζοντας πως «η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας είναι τελεσίδικη».

«Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής, το σκοπευτήριο της Καισαριανής, εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι «η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους».

«Αξίζει τον κόπο την Ιστορία να την θυμόμαστε, όχι για να διχάζουμε το σήμερα, αλλά γιατί η Ιστορία είναι κομμάτι της συνείδησης μας. Ας το αναλογίζονται αυτό, αυτοί που σήμερα στη Βουλή δίνουν μάχες μην τυχόν και την πολιτική κληρονομιά του δικτάτορα Μεταξά, την πάρουν από αυτούς οι φασίστες της Χρυσής Αυγής», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μετά από 30 χρόνια δικαστικής ταλαιπωρίας, μετά από την απόφαση παραχώρησής του 1987, με την απόφαση της Βουλής, που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία το Σκοπευτήριο παραχωρείται οριστικά και τελεσίδικα, στον Δήμο της Καισαριανής.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η μισαλλοδοξία και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη, ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία και υπογράμμισε ότι «εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας και ανθρωπισμού τη στάση της τεράστιας πλειονότητας του ελληνικού λαού απέναντι στους πρόσφυγες, που έρχονται στην χώρα μας ξενιτεμένοι, διωγμένοι, κατατρεγμένοι».

«Γιατί έτσι τιμάει ο λαός αυτός την ιστορία του. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να ξεγράψουμε την Ιστορία. Όσο και αν κάποιοι σήμερα καμώνονται τάχα τους αντισυστημικούς και ζωγραφίζουν σβάστικες στα μπράτσα τους, δηλαδή τα σήματα του κατακτητή, η Ιστορία αυτή δεν ξεγράφεται», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment