PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Μήνυμα εντός και εκτός συνόρων η τοποθέτηση του Ευ. Αποστολάκη στο ΥΕΘΑ


«Σαφές μήνυμα» τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, για τη θέση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Όπως είπε στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη «είναι ένα σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Άμυνας».

«Αλλά είναι και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτό το μήνυμα δίνεται με τον καλύτερο τρόπο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και από το καινούριο πόστο ο κ. Αποστολάκης θα υπηρετήσει «με την ίδια αφοσίωση, συνέπεια, εντιμότητα, όπως έκανε τόσα χρόνια ως στρατιώτης και αρχηγός αργότερα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Να είστε σίγουρος και ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη» απάντησε ο κ. Αποστολάκης. Ο ίδιος επανέλαβε ότι αποτελεί «εξαιρετική τιμή» η πρόταση του Πρωθυπουργού να του αναθέσει τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας. «Είναι τιμή και καθήκον και υποχρέωση» επισήμανε, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως έκανε πάντα, προσπαθώντας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει στις παρούσες συνθήκες και με τη βοήθεια όλων».

«Θεωρώ ότι αυτήν τη στιγμή η ενότητα είναι σημαντική υπόθεση, οι καταστάσεις που βιώνουμε δεν αφήνουν περιθώρια για να μην είμαστε ενωμένοι. Και ειδικά στα θέματα της εθνικής άμυνας ελπίζω ότι όλοι θα δείξουν την ευαισθησία που χρειάζεται» συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσήλθε στη συνάντηση με τη στολή του, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει με χιούμορ: «Φορέστε την καλά σήμερα, γιατί από αύριο…». «Είναι η τελευταία φορά που τη φοράω» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, με τον Πρωθυπουργό να τον ρωτά πόσα χρόνια τη φοράει και εκείνον να απαντά από το 1976. «Θα σας λείψει» του είπε ο κ. Τσίπρας.

Ευ. Αποστολάκης: Είμαι στρατιώτης – Προσβλέπω στη συνεργασία όλων των κομμάτων

Σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι δέχθηκε να αναλάβει την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς όπως είπε, έχει μάθει να υπηρετεί το καθήκον. «Είμαι στρατιώτης και έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και αν είναι» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη και απαιτεί συναίνεση, συνεργασία και ενότητα.

«Θα συνεχίσω να υπηρετώ το καθήκον μου μακριά από την πολιτική και προσβλέπω στη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων για το καλό της πατρίδας» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment