PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας η σημερινή τριμερής


Η σημερινή τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου θα στείλει ένα μήνυμα για την ειρήνη, την προκοπή και τη σταθερότητα στην περιοχή, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας τον ηγέτη της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Αναστασιάδη και Αλ Σίσι, αντίστοιχα.

«Εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή στις σχέσεις των τριών χωρών» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι όσα συμφωνηθούν σήμερα θα αποτελέσουν σημαντικά βήματα προόδου.

Από την πλευρά της Αιγύπτου, ο Αλ Σίσι ευχαρίστησε τους κ.κ. Τσίπρα και Αναστασιάδη και υπογράμμισε ότι η τριμερής συνάντηση αντανακλά τις βαθιές σχέσεις των τριών χωρών και συμβάλλει στην ανάπτυξη των λαών, στη συνεργασία και στον συντονισμό για διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά και προνόμια που μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των λαών μας, πρόσθεσε ο Αλ Σίσι.

Ο κ. Αναστασιάδης παράλληλα, ανέφερε ότι «η συνάντηση αυτή δίνει την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα ότι αυτή η συνεργασία έχει στόχο την ειρήνη και δεν στρέφεται εναντίον κανενός».

Η συνεργασία αυτή, συνέχισε, επιτρέπει στην Ελλάδα και την Κύπρο, να προωθήσουν με πιο έντονο τρόπο την εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή και από την πλευρά της Αιγύπτου, επιτρέπει την προώθηση κοινών συμφερόντων στην Ισλαμική Διάσκεψη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment