PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση


Με τη φράση «ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα χαμένη με μνημονιακές κυβερνήσεις κάθε παραλλαγής, για το λαό μας που στενάζει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές.

Με τη φράση «ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα χαμένη με μνημονιακές κυβερνήσεις κάθε παραλλαγής, για το λαό μας που στενάζει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές, διαμηνύοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση του κόμματός του δεν πρόκειται να θεωρήσει δεδομένα «τα μέτρα που χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα».

Σε ομιλία του στα Ιωάννινα, τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει «με όλα τα δημοκρατικά όπλα τη μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, και να οδηγηθούμε σε εκλογές, μέσα από τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όπως είπε, «στη μάχη αυτή έχει θέση κάθε δημοκράτης, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, που καταλαβαίνει πόσο κρίσιμο είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από την πολιτική και τους πολιτικούς των μνημονίων».

Τόνισε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα.

«Επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή τη θέση μας: Τέτοια υπογραφή ντροπής, ας μην την περιμένουν από μας» είπε, ενώ κάλεσε τον λαό σε αγωνιστική εγρήγορση.

Επιτιθέμενος με δριμύτητα στην κυβέρνηση και την τρόικα, έκανε λόγο για παρατεταμένη επίδειξη απάνθρωπης αδιαφορίας από την πλευράς του, σημειώνοντας πως «κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την ανθρωπιστική, την κοινωνική, την εθνική καταστροφή που προκαλούν».

Μάλιστα, κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον Πρωθυπουργό, με αφορμή το άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδας, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά Πρωθυπουργό της καταστροφής και έκανε λόγο για «σκοτάδι των νέων μέτρων, της νέας υποταγής στην τρόικα, των νέων περικοπών» που δεν θα είναι το τελευταίο.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για προπαγάνδα του φόβου, σημειώνοντας μάλιστα πως «κάθε απολυταρχικό καθεστώς, λίγο πριν καταρρεύσει, στηρίζει την εξουσία του στο φόβο των ανθρώπων».

Πρόσθεσε πως «ο δρόμος της αντίστασης, της ανατροπής, της ρήξης, της αλλαγής, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βγάλει τη χώρα και τους ανθρώπους από το φαύλο κύκλο της απόγνωσης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment